Targul Cepei in comuna Mihai Viteazu, langa Turda


Cultivatorii de ceapa din comuna Mihai Viteazu si din localitatile invecintate isi vor expune marfa, sambata, 22 octombrie, cu ocazia Targului Cepei.

"Aici se pot cumpara legume specifice zonei direct de la producator, la pret de producator. Pe durata desfasurarii, cei prezenti vor fi delectati cu momente artistice prezentate de Ansamblul din localitatea Sarretudvari (Ungaria), Ansamblul de dansuri populare Ariesana - Fiii Motilor, Ansamblul de dansuri populare Rugyek Mihai Viteazu, Formatia de dans modern din Mihai Viteazu, solisti vocali si instrumentisti. in paralel cu activitatile mentionate va avea loc prepararea mancarurilor traditionale la ceaun. Va asteptam cu drag si speranta ca impreuna vom porni o traditie folositoare atat producatorilor cat si cumparatorilor", precizeaza Primaria comunei Mihai Viteazu, organizatorul targului in colaborare cu Cercul Gospodarilor din Mihai Viteazu.

 

Comunele din zona orasului Turda sunt renumite pentru ceapa rosie, care nu se poate produce in alta zona a tarii, din cauza terenului special. Unii au incercat sa o cultive si Oltenia, dar nu au avut succes.

Comentarii Facebook