Tabara "Lumina de Acasa”, organizată la Cluj, pentru tinerii cu insuficiență renală a fost un succes

 

Timp de câteva zile copiii și tinerii cu insuficiență renală cronică îngrijiți de Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Claudia Safta” au petrecut în tabăra ”Lumina de Acasă” organizată la Cluj. 

 

În intervalul 28 dececembri - 4 ianuarie, acești tineri au fost răsfățați de conducerea si personalul Hotelului Univers T și au petrecut o noapte de Revelion de vis.

 

În seara zilei de 1 ianuarie, tinerii s-au bucurat de o serată culturală al carei amfitrion a fost cunoscuta scriitoare clujeana, Hanna Bota, autoarea cărții ”Ultimul Canibal”. Tinerii suferinzi au fost fascinați să descopere cultura triburilor din insulele îndepartate ale Pacificului, însă au avut surpriza să afle din gura scritoarei și alte lucruri uimitoare despre aventura acesteia în India.

Joi, 3 ianuarie, cu sprijinul primarului municipiului Turda, Tudor Ștefanie, grupul de copii au vizitat incredibila Salina de la Turda.

 

Zilele speciale petrecute la Cluj de acesti tineri s-au incheiat în seara zilei de 3 ianuarie cu proiecția filmului ”Lumea lui Pi”, cadou din partea Cinema City, iar în ultima parte a zilei s-a organizat un concurs tip karaoke în timpul căruia toți copiii au primit diferite cadouri.

 

M-am simțit incredibil în timpul taberei, mi-am făcut prieteni noi, ne-am făcut cadouri unii altora, am râs mult, am cântat mult, am dansat câți și cum am putut, am făcut cumpărături, am fost la Salina, la filme, am făcut o gramadă de lucruri. Nu-mi vine să cred cât de frumos a fost. Aștept cu nerăbdare următoarea reîntâlnire”, a spus Ciolan Valentin, de 24 de ani, care face dializa la Centrul Eurodializa din Mangalia. 

 

Unul dintre cele mai emoționante momente petrecute în aceasta tabară a fost acela în care, o tânără studentă la Facultatea de Asistență Socială din Cluj, Paula Partnoi, care suferă de aceeași boală cu acești tineri, a organizat un moment special, în care fiecare din cei prezenți au fost îndemnați să cumpere un cadou în valoare de minim 10 lei, în interval de 24 de ore, pentru unul dintre colegii în suferință.

 

Rezultatul acestui joc a fost spectaculos. Majoritatea colegilor mei și-au cumpărat unii altora cadouri minunate mai ales prin simbolistica lor și mulți au cheltuit mai mult decât suma minimă stabilită. M-am simțit ca într-o familie unde membrii acesteia vor și știu ce fel de surprize și bucurii să le facă celorlalți. Am dovedit din nou că știm să fim solidari și empatici, nu numai în suferință, ci și în bucurie”, ne-a declarat entuziasmata Paula Partnoi, care face dializa in Cluj, la Centrul Fresenius Nefromed.

Comentarii Facebook