Miercuri 24 Aprilie

Swimathon Cluj 2011: 100.000 de lei adunati de la 500 de sustinatori ai inotatorilor FOTO


Concursul Swimathon Cluj 2011 a reusit sa stranga suma de 100.000 de lei cu ajutorul celor 100 de inotatori si a celor 500 de sustinatori. In total, in cele patru ore de concurs, au fost parcurse 1.574 de lungimi de bazin, echivalentul a 78 de kilometri.

"Cei care au spus da Swimathonului Cluj se dovedesc generosi si in 2011. Daca luam in calcul ambitia inotatorilor si mobilizarea de forte care s-a vazut la eveniment, ne asteptam ca suma finala sa treaca peste pragul de 100.000 de lei. Platile se fac in continuare, depasind angajamentele completate pe parcursul campaniilor de atragere de sustinatori", a spus Simona Serban, director executiv al FCC.

Anul acesta, cea mai mare suma a fost atrasa de Stafeta Gloriilor Expirate, alcatuita din Voicu Bojan, Razvan Cuc, Paul Borde si Gicu Serban, care au adunat suma de 20.000 de lei, de la peste 80 de sustinatori. Cei patru au inotat 76 de bazine in total, sustinand astfel Fondul de Burse al Fundatiei Comunitare Cluj, destinat elevilor motivati, care se confrunta cu dificultati materiale.

La categoria inotatori individuali, cea mai mare suma a fost adunata de Sofia Roberts, care a reusit sa atraga 11.000 de lei, de la peste 50 de sustinatori. Sofia a inotat 57 de lungimi de bazin, pentru proiectul "Nu ma ignora", al Asociatiei Salveaza Vieti, care vizeaza amenajarea unui centru de excelenta in diagnosticarea si tratarea cancerului la copii.

Un record a fost atins si la categoria companii, de catre stafeta Ursus, compania oferind 250 de lei pentru fiecare lungime inotata de catre membrii echipei: Diana Klusch, Oana Dumitrache, Gabriel Barsa, Vasile Iosip, Nicolae Draganescu, Pentru Bedea si Andrei Bucur. Acestia au sustinut proiectul Burse pentru Tineri Antreprenori, al Fundatiei Comunitare Cluj, inotand 63 de lungimi de bazin si mobilizand suma de 15.750 de lei.

Competitia s-a derulat sambata, 16 iulie, la Complexul de Natatie al UTCN, si a inclus patru runde inot, concurentii avand la dispozitie cate un culoar, repartizat pentru fiecare inotator sau echipa.

In total, din cei 100.000 de lei adunati vor fi sustinute 20 de proiecte.

Comentarii Facebook