Sute de persoane date dispărute, găsite de polițiști într-o singură lună. Mai mult de jumătate erau copii


Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române transmit că activitățile de căutare și investigare ale polițiștilor, din luna februarie, au avut ca rezultat clarificarea a 911 cazuri de persoane dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

Direcţia de Investigaţii Criminale din Poliția Română organizează şi coordonează activitatea de localizare şi prindere a urmăriţilor la nivel naţional şi internaţional, precum și de depistare a persoanelor dispărute”, informează IGPR.

În perioada 1 – 28 februarie 2019, poliţiştii au depistat, la nivel național, 606 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 383 de minori.

În această perioadă, au mai fost depistate 305 persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 213 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 39 aveau mandate de arestare preventivă, 41 aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare, 9 persoane erau urmărite în temeiul unor sentințe de internare în unități medicale de specialitate, iar 3 persoane erau urmărite prin Biroul Național Interpol.


Comentarii Facebook