Sute de credincioși greco-catolici în procesiune prin Cluj-Napoca de Sfântă Maria Mică

 

Circa 300 de credincioși greco-catolici au pornit în procesiune, sâmbătă dimineața, în jurul orei 9.00, de la Biserica Schimbarea la Față spre Mănăstirea Maicii Domnului.

 

Naşterea Preasfintei Fecioare Maria este celebrată de Surorile Congregaţiei Maicii Domnului, care organizează sărbătoarea Hramului Mănăstirii Maicii Domnului din Cluj-Napoca, în zilele de 7-8 septembrie 2012.

 

Sâmbătăp dimineața la ora 9.00 a început pelerinajul spre Mănăstirea de pe strada Romul Ladea, nr. 6, din cartierul Gheorgheni, cu participarea Preasfinţiei Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla.

 

De la ora 10.00, a început Sfânta Liturghie Arhierească, iar de la ora 17.00 va avea loc sfinţirea celor 14 staţiuni care compun Calea Crucii.

 

Mănăstirea Maicii Domnului este situată într-un loc pitoresc, la marginea municipiului Cluj-Napoca. Locul oferă credincioșilor un spaţiu de reculegere şi rugăciune, cu posibilitatea consilierii spirituale şi a descoperirii universului lăuntric al unui mod de viaţă în spirit călugăresc. 

 

Dorinţa Surorilor CMD este de a oferi tuturor cu generozitate modelul Preasfintei Fecioare Maria, căreia i s-au încredinţat şi a cărei mijlocire la Bunul Dumnezeu o cer în rugăciunile lor, ştiind că ”mult poate rugăciunea Mamei înaintea Fiului”. 

 

În fiecare an, celebrarea Hramului Mănăstirii Maicii Domnului este o invitaţie la a contempla prin pelerinaj şi rugăciune frumuseţea Maicii Sfinte şi de a face totodată cunoştinţă cu o comunitate călugărească luminoasă şi primitoare: ”După modelul Preasfintei Fecioare Maria, Mama şi ocrotitoarea Congregaţiei noastre, încercăm să răspundem chemării de a deveni mici lumini în bezna acestei lumi, pentru cei care-L caută pe Dumnezeu, să oferim mici semne de speranţă, de pace, de prietenie, pentru ca cei care vin în relaţie cu noi să se orienteze spre Dumnezeu - dacă am reuşi să fim astfel de ”canale”, înseamnă că nu am trăit această viaţa în zadar şi mai mult: de unde nouă cinstea aceasta că Maica Domnului a venit la noi. (cfr. Lc 1,43)” (Mc. Maria Letiţia, Superioara locală).

Comentarii Facebook