Sute de controale într-o singură săptămână la Cluj! Vezi câte amenzi s-au dat



Polițiștii clujeni au efectuat câteva sute de controale, acțiuni și filtre rutiere săptămâna trecută pe raza județului Cluj, fiind emise aproape 900 de sancțiuni.

În perioada 9 – 15 martie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au desfăşurat, pe raza judeţului, 13 acţiuni şi 271 de controale, precum şi 89 de filtre rutiere, pentru a preveni, depista şi combate faptele antisociale”, anunță reprezentanții IPJ Cluj.

În cadrul acţiunilor au fost constate 29 de infracţiuni, dintre care 23 de fapte au fost depistate în flagrant delict. Cele mai numeroase abateri înregistrate sunt de natură judiciară şi la regimul circulaţiei.

De asemenea, poliţiştii au identificat 33 de persoane, bănuite de comiterea unor infracţiuni. Dintre acestea, cinci au fost reţinute pentru 24 de ore, iar faţă de trei dintre ele, instanţa competentă a luat măsura arestării preventive.

Totodată, au fost depistate şase persoane urmărite şi au fost puse în aplicare opt mandate de executare a pedepsei închisorii.

Polițiștii au verificat activitatea a 93 de unităţi comerciale, precum şi respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor de către 166 entităţi, iar poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, 637 de autovehicule.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 862 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 29 pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 136 la Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 622 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dar şi pentru nerespectarea altor prevederi legale.

De asemena, poliţiştii rutieri au reţinut 44 de permise de conducere şi au retras 22 de certificate de înmatriculare. S-au confiscat mai multe bunuri deţinute, respectiv comercializate fără respectarea prevederilor legale, în valoare de aproximatov 6.000 de lei.

Comentarii Facebook