Sute de clujeni au dansat ZUMBA în Piața Unirii, pentru copiii dependenti de dializă - VIDEO

 

Sute de clujeni au dansat ZUMBA în Piața Unirii, sâmbătă dimineața, pentru copiii dependenți de dializă din cadrul Asociației pentru Solidaritate si Empatie Claudia Safta.

  

Zumbathon-ul a avut ca scop strangerea a 35.000 de lei, bani care vor fi folositi pentru a-i duce la mare pe copiii dependenti de dializă susținuți de Asociația Claudia Safta. 

 

Mulți dintre copiii ai căror rinichi nu mai funcționează nu își pot lua vacanță de la boală niciodată. Cu eforturi umane și financiare majore reușim de 10 ani încoace  să le oferim unora dintre ei, câteva zile de recreere la mare care sunt întrerupte dureros de ședințele de dializă de care depinde supraviețuirea acestora și care sunt asigurate cu sprijinul a trei centre de hemodializă din Mamaia și Constanța.  Banii pe care îi vor dona clujenii sufletiști  la acest Zumbathon le vor aduce acestor copii și tineri suferinzi tabăra la care visează an de an și care este „gura lor de oxigen” după luni  de chinuri.  Alături de Radio Impuls și inimoșii instructori Zumba din Cluj ne-am propus prin acest eveniment inedit ca amploare pentru orașul nostru, să îmbinăm  în mod fericit promovarea Clujului Capitală Europeană  a Tineretului în mai multe elemente: mișcarea, recreerea prin Zumba, stabilirea unui record de participanți de toate vârstele. Ultimul obiectiv, la fel de important, este atingerea scopului caritabil al evenimentului ,sprijinul  financiar  pentru  organizarea taberei  „Zâmbet de Copil”- In Memoriam Daniela Liteanu pentru copiii și  tinerii cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociației pentru Solidaritate și Empatie Claudia Safta. 
Comentarii Facebook