Sute de biciclicliști și trotinetiști, amendați de polițiști. Mulți circulau beți pe drumurile din Cluj


Aproape 300 de bicicliști și trotinetiști au fost amendați de polițiști după ce au fost prinși încălcând diferite reguli de circulație. 

În perioada 01-07 aprilie, polițiștii rutieri au acționat la nivelul județului Cluj pentru prevenirea evenimentelor rutiere, creșterea gradului de siguranță rutieră și combaterea indisciplinei conducătorilor de biciclete și a utilizatorilor de trotinete.

Au fost aplicate în total 288 de sancțiuni contravenționale, pentru încălcarea regulilor de circulație bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete.

Mai mulți bicicliști au fost prinși circulând beți pe drumurile din Cluj. 

În urma testărilor acestora cu aparatul etilotest au fost indicate diferite concentrații de alcool în aerul expirat, și anume: 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, 0,20 mg/ l alcool pur în aerul expirat, 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

,,Reamintim participanților la trafic care se deplasează cu biciclete/trotinete faptul că aceștia au obligația de a respecta prevederile legale!”, transmite IPJ Cluj. 

Legislația în vigoare interzice deplasarea cu bicicleta pe trotuar, cu excepția cazului când pe trotuar sunt amenajate piste destinate bicicletelor. Deplasarea cu bicicleta pe trotuar în lipsa unui marcaj specific încalcă legislația rutieră.

,,Reiterăm faptul că prin conducerea bicicletelor sau trotinetelor electrice sub influența alcoolului, cei în cauză se pun în pericol atât pe ei, cât și pe ceilalți participanți la trafic.”, a transmis IPJ Cluj. 

Conform prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, nerespectarea acestei norme rutiere se sancționează cu amendă cuprinsă între 990 și 1.320 de lei.

,,De asemenea, pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic, le recomandăm acestora să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-Reflectorizante.”, transmite IPJ Cluj. 


Comentarii Facebook