Suspectii jafului de la Banca Transilvania, miercuri in instanta

Recursul intentat de avocatii celor doi suspecti in cazul jafului de la Banca Transilvania, impotriva masurii de arestare preventiva, va fi judecat miercuri de magistratii de la Curtea de Apel Cluj.

 

Andrei Hosu si Bogdan Baciu sunt acuzati ca in 13 februarie au jefuit sucursala bancara din Manastur si au furat 70 de mii de euro.

Cei doi tineri au fost retinuti marti pentru 24 de ore in urma unor perchezitii domiciliare. Potrivit procurorilor, cei doi sunt principalii suspecti si au fost arestati pe baza probelor biologice ridicate din sucursala bancara, imediat dupa jaf. Anchetatorii sustin ca microurmele prelevate de pe manerul casieriei se potrivesc cu cele ale lui Andrei Hosu.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj sustin ca Andrei Hosu si-a folosit telefonul mobil in apropierea bancii, imediat dupa producerea jafului. Raportul intocmit de Unitatea Teritoriala de Analiza a Informatiilor a aratat ca Hosu a primit in 13 februarie la ora 16.59 un apel tip voce, in timp ce se afla in raza de actiune a antenei GSM de pe strada Parang numarul 19. Alte doua apeluri primite de Hosu la 17.45 si 17.51, arata ca suspectul se afla pe strada Bucegi, in spatele bancii. Atat Hosu cat si Baciu locuiesc pe strada Bucegi, la aproximativ 200 de metri de sucursala jefuita in 13 februarie, la ora 16.46.

Andrei Hosu a declarat totusi in fata judecatorilor ca in 13 februarie, in intervalul 13.00 - 18.00 s-a aflat pe Bulevadrul Eroilor, la un notar, impreuna cu familia pentru a vinde un apartament. La randul lui, Bogdan Baciu a spus ca in acea zi a fost la RAR pentru a inscrie in circulatie un autoturism.

Comentarii Facebook