Suspectii in cazul jafului de la Banca Transilvania raman inca 30 de zile in arest

Judecatorii Tribunalului Cluj au prelungit mandatul de arestare emis pe numele celor doi suspecti in cazul jafului de la Banca Transilvania cu inca 30 de zile.

 

Mandatele de arestare emise pe numele lui Adrian Dan Hosu si Bogdan Baciu au expirat. Procurorii au cerut, iar judecatorii au aprobat prelungirea cu inca 30 de zile a mandatelor.

 

Avocatul lui Andrei Hosu, Mihai Giurgea, a declarat ca s-a facut un abuz: "Noi nici n-am fost anuntati ca urmeaza sa fie prelungit mandatul. Aseara, au fost urcati in duba si adusi la Tribunal, unde mandatul de arestare le-a fost prelungit cu 30 de zile". Aparatorii celor doi tineri sustin ca vor face recurs la decizia Tribunalului in urmatoarele zile. Ei cred ca hotararea de prelungire a mandatelor de arestare este nedreapta si spun ca ar fi putut fi cercetati in stare de libertate. Mai mult, ei au spus ca Andrei Hosu a fost anul trecut la munca in strainatate si putea sa ramana acolo, dar nu intentioneaza sa se sustraga actului de justitie.

 

Cei doi tineri sunt acuzati ca in 13 februarie 2009 au intrat mascati in sucursala Bancii Transilvania din cartierul Manastur si au plecat dupa 66 de secunde, cu suma de 70 de mii de euro. Potrivit procurorilor, cei doi l-au imobilizat pe paznic si au spart usa de la casierie, de unde au luat toti banii existenti. Cei doi suspecti sunt acuzati de talharie risca 25 de ani de inchisoare.

Comentarii Facebook