Miercuri 24 Aprilie

Suspectii in cazul jafului de la Banca Transilvania nu vor fi eliberati

 

Suspectii in cazul jafului de la Banca Transilvania, Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu, raman in arest. Judecatorii de la Tribunalul Cluj au decis mentinerea masuri de arest preventiv. Procesul va incepe in 20 aprilie.

 

Avocatul celor doi tineri, Mihai Giurgea, a declarat ca ei sunt tinuti in arest fara nici un temei, deoarece nimeni nu poate dovedi ca reprezinta pericol public. "Nu se arata in rechizitoriu de ce este mai normala tinerea in arest 12 saptamani si de ce lasarea in libertate o sa tulbure linistea publica".

 

Avocatul a respins si acuzatiile aduse de procurori in rechizitoriul care a stat la baza trimiterii celor doi tineri in judecata. Mihai Giurgea a spus ca, daca jaful ar fi fost comis pentru plata unor credite pe care le aveau familii celor doi, aceste datorii ar fi fost stinse. "Ori in primul rand aceste datorii au ramas si dupa comiterea jafului, deci este exclusa posibilitatea ca aceasta sa fi fost motivatia jafului. Daca ei ar fi fost autorii, acele credite ar fi fost achitate", a mai spus avocatul.

 

Avocatul Mihai Giurgea a respins si acuzatia ca din bani s-ar fi cumparat masini si a spus ca familia lui Bigdan Baciu se ocupa de mult timp cui "traficul legal" cu masini din Occident,

 

Procesul in care cei doi au fost trimisi in judecata pentru talharie va incepe in 20 aprilie. Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu sunt acuzati ca in 13 februarie 2008 au patruns in sucursala Bancii Transilvania din cartierul Manastur si dupa ce l-au agresat pe paznic au disparut in 66 de secunde cu suma de 70 de mii de euro.


Comentarii Facebook