Suport psiho-social pentru bolnavii de cancer

 

Asociaţia Little People pune la dispoziţia domeniului ocopediatric din România programe de suport psiho-social pentru bolnavii de cancer.

Scopul programului este acela de a deveni o parte integrantă a strategiei de tratament în unităţile de ocopediatrie din România.  Programul este implementat până în prezent în 6 secţii din 4 spitale din România: Cluj, Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.


"Sunt foarte mulţi copii bolnavi de cancer şi numai din acest an am început să lucrăm în spitalele din Cluj şi ne-am dat seamna ca acest lucru are un efect bun şi important. Un program concret este cel bazat pe munca noastră în spitalele clujene. Este foarte important ca susţinerea financiară să fie mai intensă", a declarat Katie Rizvi de la Asociaţia Little People. 

În acest scop s-a semnat un protocol între CJ Cluj, DGASP Cluj şi Asociaţia Little People în scopul de a susţine activităţile derulate în cadrul programului de suport al pacienţilor sunt: spitalizarea, imaginea corporală şi conştiinţa de sine, joc cu tematică medicală, managementul durerii şi stilul de viaţă sănătos.

"Un lucru foarte important pe parcursul a 10 ani este că asociaţia a reuşit să creeze o activitate care le-a dat încredere celor cu tulburări emoţionale, i-a făcut să creadă în ei", a declarat Nicoleta Molnar director executiv DGASPC Cluj .

"O treime din fondurile CJ Cluj sunt atribuit acestui gen de activităţi", a spus Uioreanu.

 

Bugetul DGASP Cluj este pentru anul 2012 în valoare de 96.756.610 lei.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook