Supărare mare pe Beliș, după ce Tișe a interzis bărcile care poluează. Un barcagiu a postat acuzații, pe care le-a șters - FOTO


Un clujean a lansat sâmbătă un atac la adresa președinteluui Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pe care îl acuza că omului lui, ”nea Ilie, poate circula cu barca în scop turistic, pe Beliș, dar altora nu le este permis. 

70756602_2315936451794898_5081573750055370752_n.jpg

Foto: Cel care a lansat acuzațiile

George Andres a contactat Știri de Cluj pentru a-i fi prezentat cazul, dar i s-a cerut să realizeze o postare asumată, pe Facebook, în care să prezinte problemele. Acesta a postat incidentul, la care a atașat și fotografii, dar apoi a șters totul.

Fără titlu.jpg 

Pe contul lui de Facebook se poate vedea mai jos care este de fapt supărarea. El promovează un anunț prin care se vinde o barcă, care nu mai poate fi folosită pe Beliș.

Fără titlu.png

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a realizat o postare publică, prin care susține că cele spuse de clujean sunt invenții, iar acest lucru este confirmat de faptul că postarea a fost retrasă. George Andres susține că nu el a șters postarea. ”Facebook a șters postarea mea. Au dat report”, a spus acesta.

Pentru a lămuri o aberație apărută în presă azi:

1.  Am aprobat și susțin interzicerea ambarcațiunilor poluante pe lacurile Beliș și Tarnița.

2. Nu îmi bat joc de oameni și de propriul regulament.

3. Eu l-am făcut și eu îl voi aplica întocmai.

3. Nu am paznic la nici o cabană.

4. Nu știu cine este acel domn “Ilie” și nici nu cunosc aceste persoane.

5.Nu dețin nici o mașină Audi A8 cu numere TSE.

6. Navigația poluantă este interzisă pentru orice Ilie, Petrică sau Ghiță.

7. Jurnalistul, în loc să preia aberații de pe facebook, putea să mă sune și lămuream aceste chestiuni.

Pot accepta că am multe pacate ca politician, dar niciodată nu îmi voi bate joc de oameni și de propriul meu regulament, muncit personal două luni și aprobat apoi!”, a transmis Alin Tișe.

Am muncit câteva luni personal la regulament , mi l-am asumat- nu o sa-mi bat joc de el! Suntem in perioada de stabilire a paznicilor și a agenților constatatori și apoi de îndată amendam!  Și drastic!”, a mai declarat Alin Tișe.

George Andres, cel care a lansat acuzțiile, nu a mai răspuns, după ce sâmbătă seara era extrem de vehement. 

----------------------

Materialul inițial 

Alin Tișe a declarat acuzațiile nu îl vizează pe el, pentru că el nu are paznic la cabană și nu îl știe pe ”nea Ilie”. 

Localnicii din Beliș nu mai pot face plimbări în scop turistic pe lac, dar nea Ilie, cel care îi păzește cabana lui Alin Tișe, nu are probleme, acuză un clujean. 

Acesta a realizat fotografii și le-a pus pe contul personal.


Fără titlu.png

Parcă nu mai era voie pe lacul Belis sau Tarnita cu motoare termice...dar, totusi, ingrijitorii cabanelor celor grei, exemplu Alin Tișe, încă mai au voie, cei care deși au fost amendați la vedere încă sfidează legea. Locuitorii satului Beliș suferā după aceasta lege care plimbau turiști la viteze mici pe malul lacului Belis și au fost închiși fără sa mai aibă voie sa isi puna ambarcatiunile cu motoare termice în functiune ca deh..de unde 10.000€ pentru un motor electric… 

Culmea, tovarășul Ceaușescu a făcut ambele baraje navigabile, cu filtre în ele asigurând încă dinainte de 1989 o apa curata Transilvaniei  indiferent de numărul ambarcațiunilor aflate pe lacuri, sa nu mai zic ca la testul apei a ieșit doar poluare biologică, semnificand deșeuri de la cabanele aflate pe malurile lacului, insemnand și cabana domnului Tișe, de îndată ce am postat știrea pe info trafic.. a apărut și masina dansului, coincidență sau nu..aflăm curand”, reclamă clujeanul.

Navigația cu motoare poluante pe lacurile Tarnița și Beliș a fost interzisă prin ordin de ministru, dar trebuie șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus că trebuie să apară în Monitorul Oficial pentru a putea fi aplicat. De asemenea, trebuie pusă la punct o structură care să amendeze oamenii de pe lac, deci lucrurile sunt de durată.

Fără titlu.jpg


Comentarii Facebook