Sumă record pentru expropriere la Autostrada Sebeș – Turda – Lot 3

 

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a anunțat că s-a aprobat suma de bani necesară pentru exproprierea terenurilor de pe tronsonul 3 al autostrăzii  Sebeș – Turda.

 

Guvernul a alocat suma de 1,126 milioane de lei, fonduri destinate despăgubirii proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeș – Turda – Lot 3.

 

Este vorba despre 915 imobile situate pe raza localităților Aiud și Mirăslău din județul Alba, în suprafață totală de 289.407 mp. Un calsul arată că pe mp ar urma să se plătească suma de 860 de euro.

 

Proiectul ”Autostrada Sebeș-Turda” prevede construirea autostrăzii pe teritoriul județelor Alba și Cluj, pe o lungime totală de 70 km.

 

De asemenea, a fost alocată suma de 8,934 milioane de lei pentru plata despăgubirilor proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate de pe amplasamentul uplimentar al Variantei de ocolire a municipiului Brașov, Tronson II - DN11 - DN 13. Este vorba despre 279 de imobile în suprafață totală de 97.285 mp de teren, respectiv construcții și împrejmuiri situate pe terenurile supuse exproprierii, situate pe raza localităților Sânpetru și Brașov din județul Brașov.

 

Tot în 06.04.2016, CNADNR SA a semnat contractul "Proiectare și execuție pentru realizarea autostrăzii Brașov - Târgu Mureș – Cluj - Oradea, Secțiunea 2A: Ogra - Câmpia Turzii, Lotul 2, Iernut - Chețani, km 3+600 - km 21+500".

Comentarii Facebook