Șulea: În Florești, numai o treime din oameni plătesc taxa de salubritate

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a declarat că în comună numai o treime dintre locuitori plătesc taxa de salubritate.

 

În Florești, conform datelor oficiale plătesc deșeuri circa 17.000 de oameni, dar populația oficială este mult mai mare, de circa 32.000 de oameni. Cifra reală a populației este însă de 45.000 - 50.000 de oameni, cu tot cu studenții care vin acum. Noi încasăm de la o treime din populație.

 

Eu nu îi acuz pe oameni. Dacă cel care vine să încaseze taxele că ai de plătit 3,4 lei, plătești cât ți se cere.

 

Un imobil finalizat la o data X este preluat de o firmă de administrație. Firma face contract cu persoanele care erau locuite la acea dată. Suma rămâne identică, iar apoi populația crește și se împarte la numărul de locuitori”, a explicat primarul Horia Șulea. 

 

Edilul a spus că problemele sunt la firma de salubritate pentru că nu s-a ocupat așa cum trebuie de colectat fondurile. ”A fost Curtea de Conturi la ei. Auditul va veni pe vinerea viitoare. Acest lucru nu mă încălzește. Eu vreau să fi curat Floreștiul, atât în ceea ce privește deșeurile menajere, cât și curățenia stradală și a domeniului public”, a mai spus Horia Șulea.

 

Prefectura Cluj a propus ca soluție majorarea taxei de salubritate, așa cum a făcut Primăria Gilău, dar cei de la Florești s-au opus, spunând ca se pot descurca cu o taxă de salubritate de 8 lei / persoană și că pot duce deșeurile la Oradea.

 

Adunarea Generală a primăriilor (Floreşti, Gilău, Căpuşu Mare şi Măguri Răcătău) care sunt asociate în cadrul societăţii de salubritate Quatro Eco Salub au votat ca Livia Baica să nu mai conducă firma, cu toate că nu a fost demisă, ea fiind administrator, fără a fi director. Noul șef al societățiii este fostul jurnalist, Florin Otrocol.

 

În luna iulie, când a izbucnit criza deșeurilor, societatea de salubritate avea de recuperat de la populație suma de 500.000 de lei.

 

Acum comuna duce deșeurile la Oradea, unde este plătită suma de 80 de lei pe tonă, în timp ce firma Salprest Rampă cere pentru depozitare la Pata Rât suma de 220 de lei pe tonă. Primarul Șulea a spus că va sesiza Consiliul Concurenței în acest caz. 

Comentarii Facebook