Miercuri 24 Aprilie

Succes financiar pentru UBB! Peste 1.700 de elevi s-au înscris la concursul de admitere anticipată

 

Concursul Mate-Info UBB îi vizează pe elevii de liceu de clasa a XI-a şi a XII-a care doresc să-şi încerce forţele în vederea admiterii la Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai.

 

În 2018, la acest concurs din 25 martie s-au înscris 1769 de elevi, care vor susține în avans o probă de concurs similară cu proba scrisă a concursului de admitere.

 

Concursul nu este unul gratuit. Elevii trebuind să achite 200 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor de organizare. În total, UBB Cluj a câștigat 80.000 de euro de pe urma acestei operațiuni, dar nu dispunea de fonduri pentru a organiza acest concurs în mod gratuit. 

 

Primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune (având media de concurs cel puţin 9.00) pot fi admişi direct la Facultatea de Matematică şi Informatică cu media de admitere 10. La fiecare secţiune se acordă de asemenea trei premii speciale pentru elevii din afara claselor a XII-a.

 

Dacă nu te-ai clasat în primii 6 elevi de clasa a XII-a de la fiecare secţiune, nota obţinută la acest concurs (dacă este minim 6) poate înlocui la cererea ta nota probei scrise a concursului de admitere la Facultatea de Matematică şi Informatică.

 

Tematica acestui concurs este, în esenţa, tematica examenului de Matematică / Informatică de la Bacalaureatul din anul curent, iar la concurs se pot înscrie toţi cei pasionaţi de Matematică sau Informatică. În această rubrică sunt disponibile pe lângă tematica de admitere şi subiectele din anii precedenţi atât de la admitere cât şi de la ediţiile anterioare ale concursului Mate-Info UBB.

Comentarii Facebook