Studenții UTCN participă pentru prima dată la o competiție internațională de vehicule cu propulsie electrică


Echipa Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) ART TU Cluj-Napoca, a participat, în perioada 23-28 august 2022, la competiția Formula Student Alpe Adria, care a avut loc în Croația. Pentru prima dată prezentă în cadrul unei competiții oficiale de Formula Student, UTCN devine și prima universitate din România reprezentată în cadrul acestei competiții internaționale, la secțiunea de vehicule cu propulsie electrică.

Membrii echipei și-au propus să dezvolte munca în echipă și să dobândească competențe inginerești, în urma colaborărilor cu mediul socio-economic. Realizarea unui vehicul electric de către studenți, a necesitat timp de cercetare, dezvoltare și fabricare de aproximativ 2 ani. Această primă experiență a fost una în care, deși s-au întâmpinat dificultăți în funcționarea grupului moto-propulsor, studenții au primit un feedback pozitiv din partea juriului și a inspectorilor tehnici.

Formula Student reprezintă cea mai amplă competiție de inginerie și motorsport pentru studenți, reunind sub egida Society of Automotive Engineers (SAE International), competiții din toate colțurile lumii, la care participă studenți din universități de top și membri ai juriului din mediul socio-economic. Formula Student Alpe Adria, Croația, a avut în juriu personalități, ingineri din cadrul unor companii precum Ferrari, McLaren F1, Porsche AG sau Porsche Engineering.

Sunt extrem de bucuros că echipa UTCN a participat pentru prima dată la Formula Student – Electric Vehicle și felicit studenții și colectivul de cadre didactice care a coordonat această acțiune atât de importantă pentru viitorul autovehiculelor electrice. UTCN, ca parte a consorțiului EUt+ (European University of Technology), încurajează dezvoltarea educației și își aduce contribuția la cercetare și inovare în zona automotive pe plan internațional”, a declarat rector Prof.dr.ing. Vasile Țopa. 

jpg1.jpg

Comentarii Facebook