Studenții și elevii din Cluj-Napoca așteaptă cu orele eliberarea unui abonament. Care este explicația


Primarul Emil Boc a spus că acum se caută o soluție pentru ca studenții și elevii să nu mai stea cu orele pentru a intra în posesia abonamentelor. 

Primarul a spus că acum Compania de Transport Public trebuie să poată prelucra datele cu caracter personal ale studenților și să nu mai facă aceste proceduri care durează foarte mult. 

Este vorba despre o problemă de interoperabilitate a bazelor de date și de respectare a legislației care ține de respectarea legislației care ține cont de protecția datelor cu caracter personal. Trebuie găsită o soluție și legală și de colaborare, ca datelor universităților să poată fi transferate în format electronic către Compania de Transport Public, astfel încât să se poată emite aceste abonamente. Acum ei spun că legislația nu le permite să se joace cu datele personale ale studenților, dar pe de altă parte fiecare abonament este plătit, jumătate Primăria și jumătate universitatea, și trebuie să fie o rigoare pentru cum se eliberează aceste abonamente.

Cea mai mare problemă este de interoperabilitate și respectarea legislației privind datele personale ale studenților. Repet, am o echipă tehnică și se lucrează la acest capitol. Ne uităm cum fac și alții în UE și ne uităm cum pot să compatibilizeze totul. Sunt convins că experții vor găsi soluții.

Am discutat despre această problemă și am cerut Companiei de Transport să găsească o soluție. Le-am cerut să facă propuneri de modificare a cadrului legal național, care să permită interoperabilitatea bazelor de date. Acesta este nivelul următor, dacă vrea să fiue eficientă”, a declarat primarul Emil Boc. 

Comentarii Facebook