O elevă de șapte ani din Cluj-Napoca, în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma - VIDEO


O fetiță de șapte ani de la un liceu din Cluj-Napoca s-a calificat în finala mondială a Olimpiadei de Limba Engleză de la Roma.

Alma a concurat la Roma și a obținut punctaje impresionante, fiind clasată printre cei mai buni participanți. Acum se pregătește de zor pentru următoarele concursuri.

Fetița s-a clasat în aprilie pe primul loc în România la Olimpiada de Limba Engleză, cu punctaj maxim. La semifinala internațională au concurat 1.636 de copii, din peste 50 de țări, iar notele obținute au trimis-o direct la finala mondială, sărind peste etapa regională, alături de alți 22 de copii din diferite țări, conform Stirileprotv.ro.

Mihaela Păsculescu, mama fetiței, a spus că a început pregătirea cu ”cărticele, foarte multe. La un an și câteva luni știa cuvinte în limba engleză, primele cuvinte au fost în această limbă. Eu am ales să vorbesc doar în limba engleză cu ea, și soțul în română”.

Alma Păsculescu a explicat că nu a avut emoții. ”Îmi place foarte mult limba engleză și am studiat-o de mică. La patru ani am învățat să citesc. Îmi place să vorbesc cu cineva în Engleză. La fel cum o fac cu mama mea, purtăm conversații”.

Lenuța Popovici, învățător la Colegiul Național Emil Racoviță Cluj-Napoca, e mândră de rezultatele fetiței: ”Este multă, multă muncă. Sunt mândră că o am în clasă. Alma, ca și elev în clasa 1, este un copil extraordinar, tonică, veselă, harnică, implicată. Sunt câteva calități care au ajutat-o mult”.

Comentarii Facebook