Studenții români vor să fie propriii lor șefi - STUDIU

 

Peste 50% dintre studenții din România vor să înceapă propria afacere în următorii doi ani, iar 57% ar prefera să fie antreprenori și nu manageri într-o companie.

 

52% dintre studenții respondenți ai studiului Barometrul educației și culturii antreprenoriale în rândul tinerilor vor să înceapă propria afacere în următorii doi ani, iar 57% ar prefera să fie antreprenori și nu manageri într-o companie. În același timp, 56% dintre tineri consideră oportun să devină antreprenori după acumularea de experiență profesională. 

 

Studiul, realizat de EY România în parteneriat cu Academia de Studii Economice din București, se bazează pe răspunsurile a 765 studenți, majoritate aflați în an terminal la facultăți cu profil economic.

 

97% dintre tinerii respondenți sunt dispuși să muncească din greu pentru a obține ceea ce își doresc, iar 86% sunt dispuși să își asume riscuri în acest sens. De asemenea, majoritatea respondenților consideră viziunea ca fiind cea mai importantă calitate a unui antreprenor de succes, urmată de motivație, pasiune și capacitatea de a inova.

 

Ion Țiriac, cel mai cunoscut antreprenor român în rândul tinerilor

Comentarii Facebook