Miercuri 24 Aprilie

Studenții fraudează examenele fără remușcări. Mai nou, au grupuri pe Facebook în care plătesc și li se rezolvă subiectul sau proiectul

Acum, mai mult ca niciodată, studenții sunt în continuă căutare de soluții pentru rezolvarea subiectelor la examene și a proiectelor într-un timp cât mai scurt. Grupurile de pe rețelele de socializare sunt cele mai populare în rândul căutătorilor, dar totul se întâmplă contra cost, bineînteles. De pildă, rezolvarea unui subiect de examen mai greu poate să ajungă și la 300 de lei, iar o temă mediocră poate costa în jur de 100 de lei. 

Metoda cea mai simplă este să accesezi un grup destinat acestui tip de „ajutor” și să ceri răspunsul la ceea ce te interesează. În scurt timp apar și ofertele. De pildă, pentru o lucrare de marketing se poate cere în jur de 200 de lei, conform unui articol realizat de Digi24. 

Profesorii se plâng că odată cu începerea orelor online le este aproape imposibil să facă diferența între o temă realizată „la comandă” sau una realizată chiar de studenții lor. 

În cazul acesta nu există nici calitate intelectuală, nici calitate morală. Ei nu fac un efort intelectual, ci îl deleagă unor terți, alții muncesc în locul lor, iar ei se plafonează, ratează orice șansă de autodepășire, de evoluție intelectuală”, precizează profesor universitar de etică, Daniel Nica.

Asociațiile de studenți din țară spun că cei care folosesc aceste metode de fraudă sunt foarte greu de prins atât timp cât orele se țin în mediul online.

S-a oferit o metodă și mai ușoară a oamenilor de a plagia, în acest sens și evident, există confortul ăsta creat din mediul online unde există și mai multe metode de a copia”, a precizat președintele asociației de studenți București, Florin Ungheni. 

Studenții care apelează la astfel de metode pentru rezolvarea temelor sau subiectelor de examen riscă să fie exmatriculați, dacă sunt prinși.


Comentarii Facebook