Studentii din Cluj l-au surprins pe presedintele Microsoft cu un soft medical VIDEO


Patru studenti de la Facultatea de Matematica si Informatica din Cluj-Napoca au creat un dispozitiv care ii ajuta pe bolnavii din centrele de recuperare sa isi revina mai repede.

 

Echipa clujeana a fost compusa din Alina Calin, Andrei Cantea, Andrei Dascalu si Cosmin Mihaiu, coordonati de profesorul Dan Mircea Suciu.

 

Bolnavul se aseaza in fata unui calculator si trebuie sa execute un set de miscari, care ii pun la lucru articulatiile. Sistemul functioneaza cu ajutorul unui senzor wireless si pacientul nu este legat in niciun fel de calculator. In cazul in care miscarile sunt gresite, sistemul il avertizeaza pe utilizator, care trebuie sa o ia de la capat.

Inventia tinerilor studenti din Cluj le-a adus primul loc la un concurs national, gratie caruia s-au calificat la Imagine Cup 2011, din New York, unde presedintele Microsoft, Steve Ballmer, le-a laudat ideea.

"Excelent, sper sa nu am nevoie de acest aparat, dar daca o sa am nevoie, voi apela la voi. Multumesc, este excelent, felicitari", le-a spus Ballmer clujenilor.

Aplicatia MIRA (Medical Interactive Recovery) permite ca miscarile si exercitiile facute de pacienti sa fie monitorizate de medic prin telefon sau computer.

Studentii clujeni urmeaza sa puna la punct exercitii si pentru pacientii cu probleme la picioare si coloana vertebrala.


Vezi si...

Studentii de la UBB Cluj s-au calificat in finala campionatului mondial Microsoft- Imagine Cup 2011

Comentarii Facebook