Miercuri 24 Aprilie

Studenții din Cluj, campioni la burse. 19 studenti primesc 9.600 de lei fiecare


Studenții de la UTCN rămân campioni la burse în Programul Educațional Roberto Rocca, 19 studenți din cluj fiind premiați astăzi, la Zalău, cu burse în valoare de 9.600 de lei fiecare, alături de alți 21 de tineri de la alte trei universități din România.

Programul Educațional Roberto Rocca susține, la nivel mondial, studiul ingineriei și științelor aplicate, în acesta fiind implicate 80 de universități din 11 țări, dintre care trei sunt din România.

Studenții răsplătiți astăzi, la a 8-a ediție a programului în România, provin de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (19 bursieri), Universitatea Politehnică București (8), Universitatea Tehnică Iași (8) și Universitatea Petrol - Gaze Ploiești (5). Ei studiază specializări precum mecanică, inginerie automatică și calculatoare, electronică și telecom, petrol și gaze, știința și ingineria materialelor și inginerie electrică.

Beneficiarii acestor burse sunt aleși din sute de tineri aplicanți, în urma unei selecții realizate în centrele de evaluare TenarisSilcotub, cu sprijinul universităților partenere. Criteriile includ rezultatele obținute în anii de studiu, dar și abilități precum lucrul în echipă, capacitatea de a inova și recomandările primite din partea universităților. Primirea burselor nu implică nici un fel de obligație a studenților față de companie.

Din 2006 și până astăzi, 270 de studenți români au primit burse de studiu, la nivel de licență și masterat

Comentarii Facebook