Scandal în divorţul anului la Cluj! Bela Urași se luptă cu nevasta pe 20 de milioane de euro. Cum trăiește LUMEA BUNĂ a CLUJULUI

 

Averea familiei Urași, circa 20 de milioane de euro, este disputată în instanță, unde au fost rostite cuvinte grele, precum ”teroare” și agresivitate ”verbală și fizică”. 

 

Emilia Urași a intentat prima dată divorțul în octombrie 2010, dar Bela Urași a reușit să o convingă să renunțe la acțiune pentru că își va schimba comportamentul.

 

Bela Uraşi a consumat dintotdeauna alcool, însă consumul consumă episodic, primăvara şi iarna, comportamentul lui fiind imprevizibil. În perioadele în care consumă alcool a fost implicat chiar în ieşiri de agresivitate petrecute în locurile publice. Bela Uraşi este o persoană dominatoare, dornică să controleze fiecare aspect al vieţii mele, control pe care el înţelege să îl realizeze prin intermediul umilinţelor şi a unei alternanţe de agresiuni psihice şi uneori chiar fizice”, a susținut Emilia Uraşi în instanță.

 

Ea a povestit și cum soțul ei i-a tăiat cu foarfeca toate hainele și apoi le-a aruncat în mijlocul casei, dar și cum Bela Urași s-a certat cu fiica lui, cu care nu mai vorbește de 4 ani. ”Este adevărat, eu nu mai vorbesc cu tata de când s-a născut fiul meu. Băieţelul meu s-a născut cu o problemă la un picior şi din această cauză am născut la Viena, unde a şi fost operat. După operaţie, tata mi-a reproşat că am cheltuit prea mulţi bani cu medicii şi mi-a tăiat cardurile. A venit la Viena şi mi-a strigat că s-a terminat cu figurile astea”, a povestit Andreea, fiica milionarului.

 

Aceasta și-a descris tatăl drept o persoană extrem de zgârcită cu familia, dar foarte darnică cu el şi cu alţii. ”A venit la Viena să îşi vadă nepotul şi tot timpul căuta de băut. Era tot timpul foarte nervos şi agitat. În perioada respectivă, mama i-a găsit în telefon nişte SMS -uri de la o anume domnişoară din Cluj, care îi spunea că trebuie să meargă singură mai departe. I-a dat papucii cum se zice pe româneşte. Mama a preferat să meargă înainte, dar până la urmă nu s-a mai putut”, a mai afirmat tânăra.

 

Bela Urași și-a instalat și un program pe telefon, pentru a monitoriza cumpărăturile făcute de soția lui. ”Şi-a instalat pe telefon un program care îl informa în timp real despre toate cumpărăturile făcute de mama. Dacă a cheltuit bani pe mâncare la Auchan nu era bine, dacă şi-a cumpărat o bluză, iar nu era bine. El suna imediat cum mama plătea cu cardul şi îi reproşa”, a mai afirmat Andreea Urași.

 

Bela Urași avea în urmă cu cinci ani o avere de 60 de milioane de euro, dar a investit mulți bani în acțiunile unei bănci, care s-au devalorizat. Acum, conform Top 300, clujeanul are o avere de 18 milioane de euro.

 

Soția acestuia cere la divorț 6 milioane de euro, dar milionarul nu vrea să cedeze, fiind de acord numai cu suma de un milion. 

 

Pentru ca cererea să fie aprobată, femeia trebuie să timbreze la valoarea de 600.000 de euro. ”Mi se pare ciudat pentru că la tata sunt toţi banii, iar pe el l-au pus să achite taxă de timbru de 200.000 de euro, deoarece a contestat procentul de împărţire a averii de 50 la suta fiecare. Judecătoarea a obligat-o pe mama, care nu are niciun ban, să achite suma de 600.00 de euro. Lucrurile merg un pic ciudat în procesul de divorţ şi partaj”, mai spune fiica milionarului. 

 

Instanța nu a blocat conturile pe durata procesului, astfel că Bela Urași a scos circa două milioane de euro pe care le-a împrumutat grădinarului Nicolae Foşca şi unui prieten şi a plătii 500.000 de euro onorarii către avocatului său. ”Unul dintre martorii lui a fost grădinarul Nicolae Foşca, pe care l-a împrumutat cu bani. Avocaţii mamei s-au opus tocmai din acest motiv ca acest martor să fie audiat, dar judecătorul a acceptat mărturia”, mai spune Andreea Uraşi. 

 

Conform unui extras de cont de la Banca Transilvania, Bela Uraşi l-a împrumutat pe grădinar cu 695 de mii de euro, dar Foşca a declarat, sub jurământ, că nu a primit ”în ultimii cinci ani bani cu împrumut de la pârât”. 

 

Instanța nu a aprobat nici cererea de sechestru pe acțiunile deținute de Bela Urași, pe motiv că acesta nu a vândut nicio acţiune. 

 

Datele bancare arată că, în primele luni ale anului 2013, Bela Uraşi a vândut acţiuni de câteva milioane de euro prin intermediul SSIF Broker, iar banii au fost dați cu împrumut.

 

În instanță, Bela Urași a spus că nu și-a lovit soția. ”Niciodată nu am lovit-o pentru că nu sunt un om violent, nu am venit acasă beat şi nu am înşelat-o. Au existat evident episoade când ne enervam unul pe altul şi urlam unul la altul, au existat şi zile când am băut mai mult, şi eu şi ea, având băuturi rafinate în casă pe care le consumam, dar nu ca nişte alcoolici, ci în mod normal”, a afirmat Bela Uraşi.

 

El a explicat și acuzațiile soției, privind blocarea accesului la cardurile familiei. ”Tot în acea perioadă a luat de pe fiecare card bancar zeci de mii de lei, golindu-le. Atunci am ripostat, blocând operaţiunile cu carduri. Conflictul a început când fiica noastră a vrut să nască la Austria. Am fost de acord, am plătit toate cheltuielile şi, cu toate acestea, după ieşirea din spital, fiica noastră era tot timpul la cumpărături şi saloane de înfrumuseţare, lăsându-şi copilul cu bona”, a mai spus Bela Uraşi.

 

Bela Urași s-a îmbogățit de pe urma afacerilor imobiliare și din construcții.

 

Inițial, sursa averii a fost compania Astral Telecom, vândută catre UPC în 2005 cu suma de 420 milioane dolari. Urasi detinea 3,95% din companie și era asociat cu alți milionari din Cluj: Horia Ciorcila, Sorin Ghite, Nicolae Pop Baldi, Valentin Nicola, Dorel Goia. 

 

Urași a încasat 16 milioane dolari, pe care i-a investit in imobiliare. El a mai investit și în acțiuni la Banca Transilvania, unde deține 4% din actiuni. El a explicat într-un interviu că: ”Din averea mea, circa 10-15 milioane de euro sunt investiti in SIF-uri, restul in zeci de hectare de paduri, terenuri intravilane in Timis, Constanta, Cluj si alte orase importante”.

 

Afaceristul adoră călătoriile, dar și obiectele de lux. ”Când vreau să călătoresc, mai vând din acțiuni”, a explicat el. 

 

Bela Urași conduce un McLaren Mercedes de 410.000 de euro și un Audi S 8. Milionarul este îndrăgostit de ceasuri și are o colecție din care se evidențiază mărcile: Vacheron Constantin, de 20.000 de euro, Jaeger-LeCoultre, 14.000 de euro, sau Patek Philippe, 16.000 de euro.

Comentarii Facebook