Studentii de la USAMV Cluj au dat in judecata universitatea si cer anularea alegerilor


Studentii din USAMV Cluj-Napoca au declarat recurs impotriva sentintei din procesul in care au dat in judecata conducerea Universitatii, in ceea ce priveste alegerea studentilor reprezentanti din USAMV Cluj-Napoca

"Federatia Asociatiilor Studentesti in calitate de reprezentant legitim al studentilor din Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca a declarat RECURS impotriva Sentintei Civile nr. 6191/2011, pronuntata de Tribunalul Cluj pentru anularea deciziei din data de 20.10.2011 a Biroului Consiliului Profesoral al Facultatii de Horticultura din cadrul USAMV Cluj-Napoca, prin care au fost exclusi un numar de 4 studenti, care si-au depus candidaturile pentru reprezentantii studentilor in Consiliul Facultatii de Horticultura, cu consecinta anularii tuturor alegerilor la care au participat candidatii alesi in Consiliul Facultatii de Horticultura", precizeaza reprezentantii Studentilor.

Ei acuzau in 25.10.2011 nerespectarea Legii Educatiei privind alegerea studentilor reprezentanti din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

"Desi noua Lege a Educatiei nr. 1/2011, art.203, alineatul 2) prevede faptul ca “Conducerea institutiei de invatamant superior nu se implica in organizarea procesului de alegere a reprezentantilor studentilor" in cadrul USAMV Cluj-Napoca exista cadre didactice care se implica direct, in alegerea studentilor reprezentanti, mai mult, numesc studentii care sa faca parte din Consiliul Facultatii de Horticultura.

Decanul Facultatii de Horticultura din cadrul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Radu Sestras a exclus 4 studentii, pe criterii de "neeligibilitate", desi acestia si-au depus conform regulamentului RC 5, candidatura pentru reprezentatii studentilor in Consiliul Facultatii, mai exact aceste criterii sunt reprezentate de situatia scolara, fapt care este in contradioctoriu cu Legea Educatiei Nationale", au mai precizat studentii.

In urma procesului demarat de Federatia Asociatiilor Studentesti din USAMV Cluj-Napoca, Instanta de Judecata a hotarat la data de 13.12.2011 respingerea pretentiilor formulate de studenti.

Acestia au anuntat ca au declarat recurs si cer anularea tuturor alegerilor la care au participat candidatii alesi in Consiliul Facultatii de Horticultura.

Recursul se va judeca joi, 19 aprilie 2012, la Tribunalul Cluj.

 

Decanul a declarat ca unul dintre studenti a fost exclus pentru ca are abateri disciplinare si a fraudat un examen. "Alti trei studenti au fost exclusi pentru ca nu au rezultate bune la examene si nu pot fi reprezentantii studentilor", a spus Sestras in 25 octombrie 2011.

 

Studentii de la USAMV Cluj acuza un profesor ca "face legea" in alegerile studentilor

Comentarii Facebook