Studentii de la USAMV Cluj acuza un profesor ca "face legea" in alegerile studentilor


Federatia Asociatiilor Studentesti (FAS) il acuza pe decanul facultatii de Horticultura, Radu Sestras, ca a exclus patru studenti care si-au depus candidatura pentru a deveni reprezentati in Consiliul Facultatii.

"FAS, in calitate de reprezentant legitim al studentilor din Universitatea de Stiinte agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, isi manifesta cu vehementa nemultumirea in ceea ce priveste nerespectarea Legii Educatiei 1/2011 cu prevederile art. 203, alineatele 2), 4) si 7) privind alegerea studentilor reprezentanti din cadrul USaMV Cluj-Napoca. Decanul Facultatii de Horticultura din cadrul USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Radu Sestras, a exclus 4 studentii, care si-au depus conform regulamentului, candidatura pentru reprezentatii ai studentilor in Consiliul Facultatii pe criterii de "neeligibilitate", mai exact aceste criterii sunt reprezentate de situatia scolara, fapt care este in contradioctoriu cu Legea Educatiei, alineatul 4: 'Statutul de student reprezentant nu poate fi conditionat de catre conducerea universitatii', mai mult de atat si-a permis sa inlocuiasca reprezentantul ales de Federatia Asociatiilor Studentesti din USAMV Cluj-Napoca care are dreptul sa delege un reprezentant in Consiliul Facultatii, conform art. 203, alineatul 7, prin care 'Organizatiile studentesti care reprezinta interesele studentilor la nivelul fiecarei comunitati universitare pot avea reprezentanti de drept in structurile decizionale si executive ale universitatii'", a declarat Bogdan Moldovan, presedintele FAS USAMV Cluj.

Studentii acuza ca decanul Facultatii de Horticultura din cadrul USaMV Cluj-NaPOCa, prof. dr. Radu Sestras, "nu este la prima abatere in ceea ce priveste implicare in alegerea reprezentantilor studentilor, deoarece si in anul 2008 a organizat alegeri pentru Consiliul Facultatii cu mai putin de 10 studenti care 'ii erau pe plac' din cadrul Facultatii de Horticultura. Universitatea trebuie sa constientizeze faptul ca numai un parteneriat real, bazat pe cooperare intre cadre didactice si studenti poate duce cu adevarat la cresterea calitatii educatiei", a mai spus Bogdan Moldovan.


Decanul a declarat ca unul dintre studenti a fost exclus pentru ca are abateri disciplinare si a fraudat un examen. "Alti trei studenti au fost exclusi pentru ca nu au rezultate bune la examene si nu pot fi reprezentantii studentilor", a spus Sestras.

Comentarii Facebook