Studenți de la Academia de Muzică din Cluj-Napoca intorși din China și ținuți sub observaţie


Doi studenţi ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, întorși din China, sunt ținuți sub observaţie pentru a nu fi infectați cu coronavirus.

Academia Naţională de Muzică ”Gheorghe Dima” confirmă faptul că un student al Facultăţii de Interpretare Muzicală a participat la turneul efectuat de Filarmonica ”Banatul” din Timişoara în China, în perioada 3 decembrie 2019 – 20 ianuarie 2020. El a sosit miercuri, 22 ianuarie 2020, în Cluj–Napoca. Din informaţiile pe care le-am primit de la acesta, joi dimineaţa s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a comunicat că nu prezintă simptome ale infecţiei cu Coronavirus. Studentul este izolat la domiciliu timp de 14 zile, iar starea sa de sănătate este monitorizată de către un medic al Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca”, precizează oficialii Academiei.

O altă studentă care a fost într-un alt turneu în China cu o orchestră din Bucureşti este și ea sub observație.

Ministerul Sănătății a confirmat că există alerte privind posibilitatea infectării cu coronavirus în Cluj, Timișoara, Constanța și București, însă au fost infirmate.

Până în acest moment, s-a monitorizat întreaga circulație a persoanelor care vin spre România, din aria geografică a Chinei, pe criterii epidemiologice. Alerte au fost la Cluj, Timișoara, Constanța și București, dar toate au fost infirmate”, se precizează într-un comunicat al Ministerului.


Comentarii Facebook