Cercel: In Romania, varful pandemiei de gripa porcina se va atinge la sfarsitul lunii ianuarie-VEZI VIDEO

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel ,i-a avertizat in acesta seara pe romani la Pro TV: riscul de imbolnavire va creste in Romania de la aproximativ 8 la suta, cat este in prezent, la 15-20 la suta la sfarsitul lunii ianuarie. Solutia: vaccinarea impotriva AH1N1.

 

Secretarul de stat afirma ca vaccinul nu este periculos si ca tot ceea ce s-a spus ca acesta ar putea duce la boli grave peste mai multi ani, inclusiv cancer, sunt doar niste afirmatii complet nefondate.

 

De asemenea, spune ca si medicii au luat o decizie gresita in tara noastra , din moment ce 75 la suta dintre ei nu s-au vaccinat impotriva gripei porcine.

 

In prezent ,,in tara noastra , copiii nu por fi vaccinati, intrucat vaccinul impotriva AH1N1 este disponibil doar pentru adulti. Parintii care doresc sa isi vaccineze copiii, nu pot nici sa il cumpere din  strainatate, deorece vaccinul este distrubuit de fiecare tara in circuit inchis, prin programe guvernamentale, doar pentru copiii din tara respectiva.   

 

In ultimele 24 de ore, 9 romani au decedat din cauza gripei porcine. In total, numarul romanilor  care s-au imbolnavit in tara noastra a ajuns la 6061 de persoane.

 

 

Comentarii Facebook