Statuia lui Matei Corvin "dezvelita" de clujenii satui de tergiversarile politice - VEZI VIDEO si FOTO


Circa 50 de clujeni au participat la ora 16.58 la flashmob -ul din fata grupului statuar Matei Corvin. Evenimentul a marcat in mod neoficial "dezvelirea" statuii, pe care politicienii nu se hotarasc cand sa o inaugureze.

Clujenii de toate varstele s-au adunat in fata statuii la ora 16.40. Ei au venit fie cu o coala de hartie, fie cu o bucata de material de culoare alba. La ora 16.58, cu totii le-au ridicat in fata ochilor, iar dupa doua minute le-au coborat in semn ca statuia a fost "dezvelita".

"Ne-am saturat de ce se intampla. Statuia a fost terminata la sfarsitul anului trecut si suntem la o luna si jumatate si inca tot nu a fost inaugurata oficial. S-a zis ca in 22 ianuarie, de Ziua Culturii Maghiare, va fi dezvelita, dar acum ambasadorul Ungariei a anuntat ca nu poate veni asa ca s-a amanat pe februarie, dar ziua pica de Dragobete, cand nu este de acord primaria", a declarat unul dintre tinerii prezenti la manifestare.

Un alt barbat a afirmat ca este rusinos de ce intampla. "UDMR si politicienii romani nu se pun de acord cand sa faca dezvelirea oficial. Este rusinos, dar noi am facut ceea ce trebuia: am inaugurat statuia", a spus acesta.

Manifestarea a durat 2 minute, iar, dupa ce si-au coborat colile de hartie sau bucatile de material din fata ochilor, participantii la flashmob au facut o fotografie cu statuia si au plecat.

Comentarii Facebook