Duminica 28 Aprilie

Spitalul Regional Cluj NU va fi funcțional în 2027! Rafila: „Cel de la Iași va fi gata. Nu cred că o să fiu ministru când vor fi finalizate”


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că primul spital regional va fi inaugurat cel mai probabil în 2027, fiind vorba despre cel din Iași. Abia ulterior, va urma cel din Floreşti, judeţul Cluj, iar ultimul va fi cel din Craiova.

Când am venit la minister, erau în stadiile de stand-by, în luna noiembrie 2021, şi aveam doar studiile de fezabilitate făcute. Aici, la studii de fezabilitate, stăm bine, avem o istorie lungă cu studii de fezabilitate. Am terminat cu studiile de fezabilitate şi am reuşit să finalizăm licitaţiile pentru proiectul tehnic, e deja mult mai complex decât studiul de fezabilitate. (…)

La Iaşi am terminat, urmează în curând Cluj, se face la Floreşti, lângă Cluj spitalul regional. Iar cel de-al treilea, care se la finaliza în acest an proiectul tehnic, durata de realizare este de un an de zile prevăzută pentru proiectele tehnice, la Craiova”, a declarat Alexandru Rafila la Prima TV, potrivit News.ro.

Întrebat care va fi gata primul, ministrul a răspuns: „Părerea mea este că primul dintre ele va fi gata în 2027. Probabil cel de la Iaşi, urmat în scurt timp de cel de la Cluj. (…) Nu cred că o să fiu ministru la momentul când aceste spitale vor fi finalizate”.

Spitalul Regional de Urgență, promis de politicieni de aproape 15 ani, face pași mici înainte, la sfârșitul lunii iunie fiind prezentată la Cluj o machetă cu viitoarea unitate sanitară. Spitalul va fi enorm, puțin mai mic decât Casa Poporului, anunță echipa din Ministerul Sănătății, care se ocupă de acest proiect. Unitatea va avea 849 de paturi, care pot fi extinse până la 1600, în cazul unor pandemii. 

Citește și: Spitalul Regional de Urgență Cluj nu există, dar deja s-a scumpit. Autoritățile s-au laudat la Cluj cu machetă oficială - VIDEO

Comentarii Facebook