Spitalul Judetean Cluj s-ar putea inchide! Unitatea trebuie sa disponibilizeze 66 % din personalul TESA


Spitalul Judetean Cluj trebuie sa disponibilizeze 66 % din personalul TESA in urma unui ordin dat de ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Din cei 126 de angajati vor mai ramane 36 de oameni, care trebuie sa igienizeze si intretina 30 de cladiri.

"Reducerea personalului ar insemna o catastrofa pentru Spitalul Judetean Cluj. La numarul de oameni care vor ramane spitalul nu vom mai putea functiona, se va inchide. Tinand cont mai avem stocuri facute criza va fi resimtita in maxim doua luni dupa ce personalul va fi redus", a declarat Radu Vasile, presedintele Sindicatului din cadrul Spitalului Judetean Cluj.

Reprezentantii angajatilor avertizeaza ca va fi redus drastic numarul de infirmiere, femei de serviciu, secretare sau din compartimentul managerial.

Conducerea Spitalului Judetean Cluj sustine ca a incercat sa discute cu ministrul Sanatatii, Cseke Attila, pentru a-i expune situatia speciala a unitatii sanitare. Este vorba de un spital pavilionar, care are nevoie de personal TESA suplimentar pentru a putea asigura toate serviciile necesare.

 

Proiectul initiat de Ministerul Sanatatii prevede ca spitalele care au mai mult de 800 de paturi sa aiba 39 de angajati TESA. Propunerea venita de la Cluj este de schimbare a proiectului pentru ca trebuie facuta o diferentiere deoarece sunt unitati sanitare, precum Spitalul Judetean, care au 1.500 de paturi.

Propunerea ar fi de schimbare a proiectului, astfel incat spitalele care au intre 800 si 1.300 de paturi sa aiba 98 de angajati TESA si cele cu peste 1.300 sa poata platit 118 oameni care sa se ocupe de functionarea unitatii sanitare.


Comentarii Facebook