Spitalul Județean Cluj, obligat să plătească 300.000 de euro despăgubiri după moartea unui bărbat din cauza bacteriilor ucigașe


O familie din Cluj și-a pierdut tatăl și soțul din cauza unei bacterii ucigașe după ce a fost operat la Spitalul Județean din Cluj-Napoca. După ani de lupte în instanțele judecătorești instituția este obligată să plătească familiei o despăgubire de 300.000 de euro. 

„Mi-au omorât tatăl..."

Dreptate pentru Denair Bali după 7 ani de chinuri în instanțele judecătorești din România! Spitalul Județean din Cluj-Napoca obligat să plătească 300.000 de euro despăgubiri!

În aprilie 2017, mama lui Denair Bali a venit la Parlament, în primul meu mandat de deputat, să-mi ceară ajutorul într-o situație disperată. 

Era îmbrăcată complet în negru, înecată în lacrimi, complet distrusă de șocul dispariției soțului ei care a murit cu zile pe secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Cluj.

Ce se întâmplase? 

Tatăl lui Denair a suferit un anevrism cerebral și a fost operat de profesorul Florian. După intervenția chirurgicală, doamna Bali, a vorbit cu soțul ei care își revenise și apoi a discutat și cu neurochirurgul Florian care era foarte mulțumit de munca lui.

După câteva zile, pacientul a făcut febră. Cauza? a fost infectat cu bacterii ucigașe multirezistente. 

"Poarta" de intrare a bacteriilor? Un dren manipulat fără respectarea regulilor de igienă.

 Vinovat? Nu se știe...

Au urmat săptămâni de chin pentru domnul Bali și decesul.

L-am cunoscut pe Denair la scurt timp după moartea tatălui său, era pur și simplu devastat și dezorientat.

Apoi am cunoscut hotărârea mamei lui Denair...

Cu ajutorul unui avocat excepțional, Dorin Tătaru, doamna Anamaria Bali a început lupta pentru dreptate, pentru memoria soțului ei și pentru protecția lui Denair.

După aproape 7 ani, Tribunalul Cluj și Curtea de Apel Cluj, au condamnat ASTĂZI, definitiv, Spitalul Județean Cluj la plata, cu titlu de despăgubiri, a sumei de 300.000 de euro pentru moartea în condiții dramatice a domnului Bali, tată și soț.

200.000 de euro va primi Denair Bali și 100.000 de euro Anamaria Bali.

Îi felicit pe judecătorii din Cluj-Napoca pentru această decizie în premieră pentru sistemul judiciar și medical din Cluj.

Felicitări, avocatului Dorin Tătaru pentru caracterul puternic și tenacitate.

Astăzi, Denair, poate să spună că în orașul în care tatăl lui a murit cu zile, niște judecători cu frică de Dumnezeu și buni profesioniști, i-au făcut dreptate.

Pentru mama lui Denair am o admirație fără margini pentru lupta ei incredibilă împotriva unui sistem infernal.

PS; Fotografia de mai jos este de pe pagina lui Denair, este una dintre pozele preferate împreună cu tatăl lui care îl veghează printre stele…”, a transmis deputatul Emanuel Ungureanu, care a relatat cazul.

Comentarii Facebook