Spitalul de Urgenţă pentru Copii Cluj va beneficia de echipamente noi, în valoare de 2,4 milioane de lei, pentru combaterea infecțiilor nosocomiale


Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca va beneficia de noi echipamente, în valoare de 2,4 milioane de lei, din fonduri europene, pentru combaterea infecţiilor nosocomiale.

Unitatea spitalicească aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj va beneficia de un sistem automat de identificare microbiană prin spectrometrie de masă, un sterilizator cu abur sub presiune pentru sterilizare biberoane, tetine, autoclav, un sterilizator cu aburi sub presiune pentru sterilizarea instrumentarului/echipamentelor medicale, o mașină de spălat pentru instrumentar chirurgical, dispozitive și echipamente medicale, un sistem pentru depozitarea endoscoapelor dezinfectate, cinci mașini de spălare-dezinfecție biberoane/tetine și două mașini de spălare-dezinfecție ploști, urinare și olițe.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 2 aprilie 2024, ora 15:00, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

„Această investiție în echipamente de înaltă tehnologie contribuie în mod direct la protejarea vieții și a sănătății micilor pacienți, precum și a personalului medical din spitalul nostru. Sănătatea rămâne o prioritate a forului administrativ județean”, transmite Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 

Comentarii Facebook