Spitalul Clinic de Pediatrie din Cluj-Napoca a primit aparatură modernă în valoare de 15.000 de euro


Clubul de femei ”Lions Genesis” a donat aparatură medicală modernă pentru secția de chirurgie pediatrică a Spitalului Clinic de Pediatrie din Cluj-Napoca, în valoare totală de 15.000 de euro.

Astfel, de acum spitalul beneficiază de o unitate de spălare cu ultrasunete și de pregătire a instrumentarului pentru sterilizare, de un radio cauter nou pentru sala de operații și de un aspirator chirurgical.

 


Ceea ce am încercat noi să facem prin acest gest, de dotare cu aparatura medicală a sectiei de chirurgie, este o dovada a implicarii noastre în comunitate. A face bine înseamnă un alt fel de viață. Când facem bine ne simțim mai frumoși”, a declarat Otilia Nista, presedinte Lions Genesis.

O buna parte din eforturile noastre se îndreaptă către sistemul medical, pentru că acesta are nevoie de ajutor, în afară de sprijinul din partea statului”, a declarat și dr. Sanda Patrichi.

Unitatea de spălare cu ultrasunete este foarte importantă în domeniul chirurgical, deoarece acest procedeu ajută la elimarea virusului hepatic de pe instrumentele chirurgicale.

Este vorba de o unitate complexă care utilizează sterilizarea prin intermediul ultrasunetelor care distrug virusurile hepatice. Într-o secție de chirurgie prima grijă este îndepărtarea reziduurilor sanguine de pe instrumente, care ne ajută să nu răspândim virusul hepatic”, explică șeful secției de chirurgie pediatrică, Horațiu Gocan.

 



Valoarea totală a aparatelor donate se ridică la 15.000 de euro, sumă care a fost strânsă de către cluburile Lions Genesis și Lions Transilvania din Cluj-Napoca prin intermediul acțiunilor de caritate și strângere de fonduri.

Comentarii Facebook