Spitalele clujene vor avea mini-biblioteci din care pacientii pot imprumuta carti

Asociaţia Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj a demarat un nou proiect, “Mini-biblioteci pentru sănătate”, ȋn care membrele asociaţiei vor dona cărţi, reviste şi albume de artă biblitecilor ce vor  functiona ȋn spitalele din Cluj-Napoca.

 Primele spitale care beneficiaza de acest proiect sunt Clinicile de Pediatrie, Institutul Oncologic “Prof. Dr. Ion Chiricuţă”,  Institutul Inimii “Nicoale Stăncioiu” si Spitalul Clinic Muncipal.

  Ȋn aceste “mini-biblioteci” nu se va ţine gestiunea, ceea ce inseamna ca pacienţii care vor dori sa termine lectura in propriile locuinţe o vor putea face fara probleme, intrucat cărţile lipsă vor fi ȋnlocuite periodic.

“Conducerile spitalelor au fost foarte entuziasmate de această idee şi ne-au promis tot sprijinul lor. Nu vor fi biblioteci clasice, cu gestiune, şi nu ne temem că vom avea cărţi dispărute. Din contră, ne bucurăm dacă cineva decide să termine acasă cartea începută în spital. Asta înseamnă că s-a făcut bine mai repede, iar noi vom înlocui periodic cărţile lipsă”, a declarat Mihaela Rus, preşedinta AFA Cluj.

Ȋn afară de volumele donate de membrii  AFA, va fi organizată şi o colectare de cărţi şi reviste de la clujeni, de la edituri şi de la firmele de distribuţie presă. Cei ce doresc să se implice ȋn acest proiect şi să facă o donaţie de cărţi asociaţiei pot trimite un e-mail la adresa office@afacj.ro, iar o echipă de voluntari AFA se va ocupa de preluarea acestora.

 

articol de Andrei Mihai

 

 

Comentarii Facebook