Spitalele clujene au datorii de 50 de milioane de lei catre furnizori. Plata s-ar putea face in luna septembrie!


Spitalele clujene au raportat datorii catre furnizorii de medicamente, materiale sanitare si utilitati de 50 de milioane de lei. Restantele sunt pana la 30 iunie si trebuie platite de urgenta pentru ca altfel s-ar intra intr-un blocaj.

"Banii au fost raportati de spitale si noi am format o comisie mixta din inspectori de la Directia de Sanatate Publica si Casa de Asigurari de Sanatate si vom verifica documentele pentru a vedea daca acesti bani au si fost cheltuiti. Mai apoi vom trimite o raportare la Bucuresti si vom astepta banii pentru plata acestor datorii care au depasit termenul de plata", a declarat pentru Stiri de Cluj Emilia Groza, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate Cluj.

Dupa primirea banilor vor fi intocmite acte aditionale la contractele existente pentru a fi platite datoriile. Multe spitale nu mai primesc materiale sanitare si medicamente de la furnizori pentru ca sunt prea indatorate.

 

Cea mai mare restanta dintre cele 17 unitati sanitare clujene o are Spital Clinic Judetean Cluj, unde datoriile se ridica la peste 25 de milioane de lei.

 

Banii pentru plata acestor sume vor fi asigurati dintr-o rectificarea bugetara facuta de Guvern. 

Comentarii Facebook