Miercuri 24 Aprilie

Nou Spital de Copii în Mănăștur. LOCAȚIA este SURPRINZĂTOARE - VIDEO

 

Consiliul Județean Cluj ia în calcul amenajarea unui spital de copii pe ruina fostului Spital de Urgență ridicat în anii 90 pe strada Bucium și abandonat de autorități pe motiv că proiectul a fost greșit.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat în emisiunea Știri de Cluj LIVE, moderată de Delia Cărbune, că locația este perfectă pentru un spital de copii.

 

Clădirea aceea, în 2007, a fost cedată de Consiliul Județean Cluj Ministerului Educației pentru finanțarea unei construcții care să cuprindă Filarmonică, Școală de Muzică și Conservator. La ora actuală acel teren și cu acea structură aparține Ministerului Educației.

 

Luna trecută am făcut o hârtie prin care am cerut ca acea zonă să revină la Consiliul Județean Cluj, pentru că am un plan pentru a face un spital. Este vorba despre un spital de copii, pentru că cei care au copii știu că spitalele pediatrice sau pavilioanele pediatrice, în număr de 9, sunt răspândite prin tot orașul. Este o idee a mea și un proiect propriu al meu. M-am gândit că e o locație bună acolo. 

 

Ministerul Educației nu a făcut nimic cu acel teren și trebuie să îl dea înapoi. Deja a devenit centrală zona aceea. Când se discuta acum 15 ani era o zonă periferică, dar acum este centrală”, a declarat Horea Uioreanu.

 

Proiectul Spitalului de Urgență din Mănăștur a pornit în anul 1995. Investiția s-a blocat în 2003, după ce s-a cheltuit suma de 1,1 milioane de lei. Directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Cluj, din perioada 2004 - 2005, neurochirugul Ștefan Florian, a comandat un studiu privind utilitatea continuării investiției în clădirea din Mănăștur. Rezultatul analizei a fost că această clădire a fost construită greșit și că spațiile nu sunt adecvate unui spital de urgență. 

 

Consiliul Județean Cluj a încercat să vândă de câteva ori clădirea, dar nu a reușit, iar în 2007 a fost cedată Ministerului Educației.

 

În paralel, CJ Cluj a demarat noi proceduri pentru construirea unui Spital Regional de Urgență în Florești.

Comentarii Facebook