Spărgători de locuințe clujeni, prinși în urma unor percheziții. Au furat bunuri de peste 15.000 euro VIDEO



Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore de polițiștii clujeni, în umr aunor percheziții, aceștia fiind acuzați de mai multe furturi din locuințe.

Oamenii legii au efectuat, miercuri, 9 percheziţii la domiciliile unor persoane din Dej, Cluj-Napoca şi Floreşti, bănuite de comiterea mai multor furturi.

Astfel, potrivit IPJ Cluj, s-a stabilit că, în perioada octombrie 2014- martie 2015, un bărbat de 51 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi pătruns, fără drept, şi sustras bani şi bunuri (bijuterii, laptop-uri, imprimante, carduri bancare), din locuinţele a cinci persoane.
Prin faptele sale, bărbatul ar fi cauzat un prejudiciu total de aproximativ 70.000 de lei.

Activitatea bărbatului ar fi fost sprijinită de alte cinci persoane, din Cluj-Napoca, Floreşti şi Cuzdrioara.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate bunuri în privinţa cărora există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea infracţiunilor (bani şi bijuterii), precum şi instrumente care ar fi fost folosite în activităţi ilicite.

Polițiștii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru furt calificat şi complicitate la furt calificat față de trei persoane, fapte prevăzute de Codul penal.

De asemenea, l-au reţinut, pentru 24 de ore, pe bărbatul de 51 de ani, măsură dispusă şi faţă de un bărbat de 58 de ani, din Cuzdrioara, care ar fi sprijinit activitatea infracţională.

Totodată, în privinţa celor doi, instanţa a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Comentarii Facebook