Soția primarului Emil Boc și-a lansat primul volum de poezii

 

Soția primarului Clujului, Oana Boc, și-a lansat joi, 6 iunie, la Clădirea Cazino, de la ora 16.00, primul volum de poezii.

 

La lansare a fost prezent și actorul Florin Piersic, care a recitat câteva poezii scrise de Oana Boc. 

 

Volumul este intitulat ”Scara” și va fi disponibil în librării.

 

Este un eveniment special şi cred că este vorba despre o viitoare colegă a noastră la Uniunea Scriitorilor. Apariţia sa ca poetă poate fi surprinzătoare, sunt poeme sentimental-confesive, a trecut de la convenţia obiectivă la cea stilistică, care este afectivă. Am sesizat o oarecare întârziere a apariţiei sale pe piaţa cărţii în calitate de poet, e vorba despre faptul că, fiind o persoană indirect publică, a învăţat ce este disciplina ieşirii în lume, o sobrietate educată. (…) Oana Boc a descoperit că este în contratimp cu poezia erotică a vremii”, a spus preşedintele Uniunii Scriitorilor Cluj, Irina Petraş.

 

Oana Boc a declarat că a fost convinsă să scrie poezii de scriitorul D. R. Popescu, dar că și-a dorit întotdeauna ca poeziile să-i fie citite de actorul Florin Piersic.

 

Aveam, la un moment dat, mai multe poezii adunate de-a lungul timpului, iar acestea au fost trimise lui D. R. Popescu căruia i-au plăcut şi el mi-a sugerat să le public într-un volum. M-a încurajat să le public. Poezia se creează cu conţinuturi ale limbii, limba este materia primă, iar poezia este ca un flacon de superesenţă. Poezia cred că este o permanentă interogare a misterului lumii care este inaccesibil. Rolul poeziei este de a trezi acea fiinţă poetică ascunsă în fiecare dintre noi”, a spus Oana Boc.

 

Eram pe scara aceea spre cer/ Amândoi hipnotizaţi de Lună şi de dor/ Mi-e din ce în ce mai greu, iubito,/ Îmi spuneai cu ochii arzând de teamă/ Că pasul următor va fi în gol/ Că scara se va sfârşi brusc şi curând/ Iar paşii ne vor rămâne suspendaţi/ Prinşi în capcana căderii spre lume/ Fugeam amândoi, evadaţi din propriile noastre vieţi/ hipnotizaţi de Lună şi de dor/ Prea nebuni ca să fim oameni/ Prea nebuni când deveneam zei”, a scris Oana Boc în poezia ”Scara”.

 

Oana Boc a absolvit cursurile Facultății de Litere din Cluj-Napoca, iar acum este lector universitar la catedra de lingivistica generală și semiotica a Facultății de Litere.

Comentarii Facebook