Sorin Apostu se justifica: Primaria nu a sustinut plangerea SC Intop de a anula majorarea de capital de la U Cluj

 

Primarul Sporin Apostu saluta decizia Tribunalului Comercial de a nu-l obliga pe Florian Walter sa plateasca datoriile vechii societatii non-profit care a administrat echipa. Edilul sustine ca nu a sprijinit in proces firma SC Intop SA.

"Eu sunt foarte multumit de faptul ca relatia iubitorilor echipei cu actionarul majoritar propus de catre noi, in urma cu un an  este un speciala de respect si sustinere, in interesul exclusiv al promovarii performantelor echipei de fotbal. Primaria si Consiliul local Cluj-Napoca, impreuna cu 'cainii de paza' ai galeriei de la U au fost alaturi de aceasta echipa in clipele grele in care asa-zisii iubitori ai clubului l-au devalizat si l-au aruncat in pragul retrogradarii in liga a III-a", a declarat primarul Sorin Apostu.   

"Totodata doresc sa subliniez ca, atat timp cat nu vom aduce in dialogul institutional limbajul de pe stadion, echipa va reusi sa isi apropie si sa ii aiba alaturi in galerie pe toti acei clujeni care iubesc fotbalul si Universitatea, dar care doresc ca bucuria lor sa fie exprimata in modalitati familiare, locale si nu in discursuri specifice stadioanelor din Bucuresti" a mai spus primarul.
 
Clarificari in privinta relatiei dintre primarie si clubul de fotbal Universitatea Cluj:
 
"1. La inceputul anului 2010, Consiliul Local Cluj-Napoca a alocat prin HCL nr. 98/2010 suma de 1.000.000 de lei pentru a sprijini activitatea competitionala a acestei echipe de fotbal, una dintre cele mai indragite de catre clujeni. Primaria a platit pana la aceasta data catre "U" Cluj suma de 940.903 lei, iar in prezent se afla in curs de decontare diferenta sumei alocate, in valoare de 59.096 lei.

2. In privinta terenului pus la dispozitie de catre Consiliul local in vederea crearii unei baze sportive de antrenament pentru echipa de fotbal Universitatea, amplasat in cartierul Gheorgheni, municipalitatea doreste sa faca cunoscut faptul ca acesta le sta in continuare la dispozitie, in cazul in care doresc continuarea proiectului vizat pe amplasament. Reamintim ca terenul s-a atribuit in urma unor discutii prealabile si a unei vizite la fata locului impreuna cu reprezentantii actionarului majoritar al clubului Universitatea.

3. In privinta litigiului prin care s-a contestat decizia AGA de a realiza o majorare de capital, precizand ca SC Intop este o societate controlata de catre de SC Impact. SC Impact este o firma din Bucuresti cu care municipalitatea a demarat, in urma unei licitatii publice, un contract de parteneriat  public privat pentru construirea unui cartier de locuinte pentru tinerii clujeni, Cartierul Lomb. Primaria Cluj-Napoca nu s-a opus majorarii de capital. Asa cum clubul de fotbal a fost dat in judecata de catre administratorul judiciar numit datorita insolventei firmei pentru decizia actionarului majoritar de a transforma aportul financiar adus la club in actiuni " la care subliniem, Consiliul local nu s-a opus " societatea Impact a actionat in judecata Consiliul local Cluj-Napoca privind actiunile in cadrul SC Cartierul Lomb SA. Aceste precizari sunt necesare clarificarii unor afirmatii publice prin care se insinua ideea ca plangerea SC Intop de a anula majorarea de capital de la U ar fi fost sustinuta de catre municipalitate
", precizeaza primarul Sorin Apostu.

Comentarii Facebook