Sorin Apostu, la un pas de eliberare? Inalta Curte i-a admis recursul in urma unei gafe de PROPORTII a Curtii de Apel Cluj

 

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis recursul inaintat de primarul Sorin Apostu si omul de afaceri Calin Stoia impotriva sentintei Curtii de Apel Cluj, care a respins, in 19 ianuarie, cererea de eliberare sub control judiciar.

 

Magistratii de la ICCJ au admis recursul si au casat sentinta data de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj. Astfel ca cererea de eliberare sub control judiciar va trebui reanalizata.

 

Judecatorii de la ICCJ au precizat ca nu a fost respectata legea, deoarece, la judecarea cererii de eliberare sub control judiciar din 19 ianuarie, lui Sorin Apostu nu i-au fost luate declaratii. "Textul de lege spune clar ca petentul trebuie audiat in momentul in care depune o cerere de eliberare sub control judiciar, iar lui Sorin Apostu i s-a dat numai ultimul cuvant. Ar fi trebuit sa il intrebe daca isi insuseste cererea de eliberare sub control judiciar si apoi sa ia o declaratie. Este o gafa!", au declarat pentru Stiri de Cluj surse judiciare.


Aceeasi sursa a mai precizat ca judecatorul Vasile Goja, cel care a respins cererea de eliberare sub control judiciar din 19 ianuarie, s-ar afla in situatie de incompatibilitate. "Acesta nu va mai putea judeca inca o data cererea pentru ca deja s-a pronuntat, asa ca va trebui sa fie desemnat un alt magistrat. Problema este ca legea spune ca judecatorul de fond trebuie sa judece si cererile speciale, asa ca s-ar putea ca si magistratul care judeca procesul sa fie schimbat", a mai precizat sursa citata.

 

Avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghita Mateut, a confirmat aceste informatii si a declarat pentru Stiri de Cluj ca este vorba despre o gafa de proportii.

Comentarii Facebook