Gheorghita Mateut, despre gafa Curtii de Apel Cluj: Este un pas important in eliberarea lui Sorin Apostu


Avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghita Mateut, a declarat ca judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au comis o gafa de proportii in judecarea cererii de eliberare a clientului sau. Greseala a fost sanctionata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Este o gafa de proportii a judecatorilor din Cluj. Casarea sentintei din 19 ianuarie si rejudecarea ei inseamna ca incheierea data de onorata instanta este nelegala. In plus, judecatorul care a judecat (n. red. Vasile Goja) nu mai poate judeca nici fondul cauzei, pentru ca, potrivit legii, rezolvarea acesteia revine instantei care judeca fondul. Judecatorul s-a pronuntat si trebuie inlocuit. Rar am mai vazut o greseala atat de mare. Dupa mine este un pas important spre libertate. Va urma un alt termen de judecata si va fi o alta instanta, obligatoriu. E un pas spre libertate pentru ca se confirma ca s-au incalcat dispozitiile legale si, o data intrata in legalitate, instanta ar trebui si pe fond sa aprecieze ca probele nu se sustin si ca nu se poate face o judecata pe baza reactiei opiniei publice", a declarat Mateut.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis cererea de eliberare a primarului Sorin Apostu, casand sentinta din 19 ianuarie si retrimitand dosarul spre judecare la Curtea de Apel Cluj.

 

Sorin Apostu, la un pas de eliberare? Inalta Curte i-a admis recursul in urma unei gafe de PROPORTII a Curtii de Apel Cluj

Comentarii Facebook