Sorin Apostu declarat ”nevinovat” de angajații din Primăria Cluj-Napoca audiați la Târgu Mureș

 

Curtea de Apel Târgu Mureș audiază pe bandă rulată angajați ai Primăriei Cluj-Napoca, în procesul în care fostul primar, Sorin Apostu, este judecat pentru fapte de corupție.

 

Vineri, 21 septembrie, au fost audiați 10 martori, iar luni alți 10. 

 

Ca și vineri, la înfățișarea de luni, martorii au spus că fostul primar nu a intervenit în niciun fel și nu le-a cerut să fie protejate firmele de salubritate Brantner Vereș sau Rosal Grup. 

 

Mulți dintre cei audiați, luni, de judecătorul Floare Găzdac erau angajați ai Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, fiind chestionați în legătură cu contractele de salubritate, ei fiind cei care aplicau amenzi și lucrau direct cu cele două societăți. 

 

Întrebați despre amenzile primite de cele două firme și contestațiile pe care acestea le făceau, martorii au spus că în 40 de cazuri documentele au fost trimise cu întârziere de câteva luni la instanță, dar că acest lucru nu era sanționat de lege. Angajații Serviciului Evidenţa Persoanelor, Baze de Date, Juridic şi Relaţii Publice au menționat că fostul primar, Sorin Apostu, nu a avut nicio implicare în aceste cazuri.

 

Următorul termen în acest dosar a fost stabilit pentru data de 15 octombrie. 

 

Avocatul lui Sorin Apostu, Gheorghiță Mateuț, a anunțat că a depus recurs față de decizia Curții de Apel Târgu Mureș, care a respins cererea fostului edil de eliberare sub control judiciar.

 

Audieri eșuate în ”Dosarul Sorin Apostu”. Angajații Primăriei Cluj-Napoca nu s-au deplasat la Târgu Mureș

Comentarii Facebook