Sorin Apostu ar fi luat spaga pentru autorizatii de constructii prin firma Bogart Construct, a lui Bogdan Petrina

 

Procurorii DNA Cluj sustin, in dosarul in care Sorin Apostu a fost trimis in judecata, ca societatea de arhitectura Bogart Construct era "interfata" intre cei care doreau o autorizatie sau un certificat de urbanism si primar, incasand si "spaga".

"In ceea ce priveste eliberarea certificatelor de urbanism, autorizatiilor de construire sau proceselor-verbale de receptie la terminarea lucrarilor, in special in cazul lucrarilor investitionale de valoare mare, este cunoscut faptul ca primarul municipiului Cluj-Napoca conditioneaza eliberarea acestor documente de remiterea unor sume de bani. In mediul societatilor de arhitectura si al celor de constructii este cunoscuta imprejurarea ca societatea 'agreata' de primar este S.C. Bogart Construct S.R.L., reprezentata de numitul Petrina Bogdan, asociat. Exista indicii ca, prin intermediul acestei societati, care reprezinta interfata intre beneficiarii autorizatiilor si primarul Sorin Apostu, legatura fiind realizata prin Apostu Undina Monica, foloasele necuvenite pretinse de Apostu Sorin ajung la acesta", precizeaza procurorii in dosar.

 

Procurorii DNA Cluj il umilesc pe Sorin Apostu, prezentand INTERCEPTARI cum isi comanda pepeni prin telefon

 

Acestia mai subliniaza ca, diverse firme care doreau sa obtina autorizatii de la Primarie, plateau sute de mii de lei firmei Bogart Construct.

"Astfel, aratam ca, pentru anul 2010, au solicitat si obtinut autorizatii de construire societatile Emerson, pentru o cladire de birouri situata pe strada Emerson, nr. 4, S.C ACI, S.C. Viva Company (pentru construirea unui hotel), S.C. Ramona & Oana (pentru construirea unui centru medical pe strada Plopilor nr. 85, modificat in cladire cu destinatia locuinte), toate aceste societati virand sume importante de bani catre S.C. Bogart Construct. Astfel, S.C. Emerson a achitat suma de 64.345 lei, Grup 4 Instalatii suma de 115.072 de lei, S.C. ACI - 800.000 de lei, S.C: Viva Company 83.358 de lei, S.C: Ramona & Oana 85.520 de lei. Este de precizat ca, potrivit listingului telefonic, in perioada 1 februarie 2010 - 9 martie 2011, Apostu Monica Undina a avut nu mai putin de 312 contacte telefonice cu numitul Petrina Bogdan, reprezentantul societatii Bogart Construct", se mai precizeaza in sursa citata.

 

Vezi cum era filat Sorin Apostu de procurorii DNA Cluj! FOTO de la dosar

 

Procurorii recunosc ca "prin mijloacele detinute pana in prezent nu s-a reusit stabilirea modalitatii in care Apostu Sorin intra efectiv in posesia sumelor pretinse si primite prin intermediul lui Petrina Bogdan si al societatii acestuia, Bogart Construct".

Bogdan Petrina, fiul prorectorului de la Universitatea Tehnica, este cercetat pentru dare de mita intr-un dosar disjuns din cel al primarului Sorin Apostu.

Comentarii Facebook