Soluții inovative ale tinerilor din Cluj. Un grup de liceeni a dezvoltat un dulap inteligent, are nevoie doar de electricitate!


Elevii clujeni sunt cunoscuți pentru soluțiile inovative pe care le propun la orice problemă. De această dată, un grup de liceeni din Cluj-Napoca a dezvoltat un dulap inteligent. 

Este vorba despre Chesăuan Andrei-Ionuț (Liceul Teoretic ”Avram Iancu'' Cluj- Napoca), Dejeu Maria Daria (Colegiul Național "Emil Racoviță" Cluj-Napoca), Gligor Sorana-Maria (Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca), Rotar David Rafael (Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Cluj-Napoca) și Săveanu Alex-Petru (Colegiul Național "Emil Racoviță" Cluj-Napoca), notează Știrileprotv.ro.

Soluția lor este un dulap inteligent. „Charlock este un sistem de smart-lockers, cu funcționalități multiple, pe care noi le amplasăm în diferite puncte cheie pentru utilizatori. Este un concept modular, intuitiv”, a explicat Maria, elevă la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Cluj-Napoca, pentru sursa citată.

Pentru că este o soluție cu utilitate largă îl vedem încadrat în diferite contexte; de exemplu, în cadrul unor evenimente de tip festival, concerte, în zone publice de agreement cum sunt parcurile, în școli. Funcțiile principale pe care le propunem noi sunt acelea de spații de depozitare și posibilitatea încărcării dispozitivelor electronice”, a precizat eleva.

Dulapul inteligent are nevoie doar de electricitate. Acesta se deschide ori cu un cod PIN ori cu card și se poate plăti atât când se pun lucrurile, dar și când se iau.

Comentarii Facebook