Marti 29 Noiembrie

Solidaritate studenteasca! Au scris 16 cu luminile de la camere pe caminul din campusul Hasdeu, in care a murit studenta Luminita Popa


Solidaritatea studentilor din caminul Hasdeu s-a exprimat si joi seara, cand sute de tineri s-au strans langa caminul in care s-a produs tragedia, iar studentii cazati au scris cu luminile de la camere numarul 16.

Fie ca au cunoscut-o sau nu pe Luminita Popa, tineri au tinut un moment de reculegere si au aprins o lumanare. Ei spun ca nu se mai poate face nimic acum si nu mai are rost sa se discute despre imprejurarile in care s-a produs accidentul tragic.

"Ne-am adunat ca sa o comemoram nu pentru a gasi vinovati. Asta e cel mai usor de facut, dar acum in momente grele trebuie sa fim uniti pentru ca numai asa suntem cu adevarat colegi. Nu trebuie sa ne stim ca sa ne ajutam cand suntem in ananghie, Acum o colega de-a noastra s-a stins la o varsta frageda, macar atat putem face pentru a-i tine amintirea vie", a spus Adrian Pop, unul dintre studentii stransi langa caminul 16.

Luminita Popa a murit in noaptea de marti spre miercuri in jurul orei 2.00, in timp ce cobora cu liftul impreuna cu un prieten de la etajul 9 la 8 in caminul 16, din campusul Hasdeu. Ascensorul s-a blocat intre etaje si cei doi au incercat sa deschida usile si sa iasa. Tanarul a reusit sa sara la etajul opt, dar Luminita s-a strecurat mai greu intre cutia liftului si zid si in momentul in care a sarit pe palier tanara s-a dezechilibrat si a cazut in gol in casa liftului.

Studentii s-au strans si in noaptea de miercuri spre joi in fata caminului si au aprins lumanari si au cantat "Hristos a Inviat".

Luminita Popa avea 21 de ani si era studenta in anul doi la Facultatea de Geografie.

 

Foto: Razvan Antonescu si Bogdan Todasca

Comentarii Facebook