Soldat clujean, voluntar în armata ucraineană. Va ajunge în zonele fierbinți de pe front: „Știu să fac ce fac, sunt antrenat”


Într-un poligon de trageri din Ucraina, un grup de soldați profesioniști din legiunea străină se antrenează pentru contra-ofensiva anunțată încă de la începutul anului. Între aceștia se află și un tânăr din Cluj, venit voluntar să lupte pentru Ucraina. 

În următoarele săptămâni, soldații ar putea fi trimiși pe front în regiunile ocupate ilegal de ruși: Herson, Crimeea, Donbas sau Zaporojie. 

Clujeanul explică de ce a ales să lupte voluntar pentru Ucraina

Întrebarea era de ce am decis să vin aici, să mă înrolez în armata ucraineană? ”La început aveam impresia că războiul ăsta o să se extindă mult peste granițele Ucrainei. Știam 100% că Moldova este un obiectiv al Rusiei. Destabilizarea ei, cine știe, poate chiar și invadare! Asta e una! După Moldova, avem o graniță cu ei și nu ne-am fi permis, că am văzut ce se întâmplă când ai o graniță directă cu ei și ei jură că n-o să vină! Și în al doilea rând, știu să fac ce fac, sunt antrenat, simt că pot să ajut, vreau să ajut și nu am putut să stau nepăsător la suferințele populației civile, copii, femei, am și eu familie, am copii și cam ăsta e răspunsul!”, spune soldatul, pentru Antena 3 CNN.

Oficial, statul român nu a trimis niciun militar în Ucraina, însă în trupele de luptători ar putea fi câteva zeci, sau chiar sute de voluntari români. Selecția este una riguroasă. Toți cei care sunt primiți în forțele armate ale Ucrainei trebuie să fi fost militari, polițiști sau jandarmi de carieră și să fi avut experiență în teatrele de operațiuni, notează sursa citată.

După câteva luni de antrenamente, ei sunt trimiși în zonele fierbinți de pe front, pentru a opune rezistență atacurilor rusești sau pentru a recuceri teritorii. 

Comentarii Facebook