Miercuri 24 Aprilie

Soferul unui microbuz din Turda cercetat pentru ca l-a batut pe seful Politiei Rutiere Turda


Vasile Buta, un sofer de microbuz din Turda, va fi cercetat penal ca l-a lovit pe seful Politiei Rutiere din Turda, Alexandru Bal. Altercatia a izbucnit in momentul in care soferul a fost oprit in trafic si nu avea niciun document asupra sa.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Cluj, inspectorul Gina Pop, incidentul s-a petrecut in 2 iunie, in timpul unei actiuni care ii viza pe transportatorii ilegali din Turda. "Politistii rutieri au oprit pentru control un microbuz apartinand unei societati comerciale din localitate, autovehicul condus de Buta Vasile, domiciliat in municipiul Turda. Cu ocazia controlului efectuat de politisti, conducatorul autoturismului a declarat ca nu are nici un document asupra sa", a declarat Gina Pop.

Politistii au vrut sa intre in masina pentru legitimarea calatorilor, dar vanzatoarea de bilete din microbuz s-a opus si a blocat usa.

"In aceste conditii, un alt politist s-a deplasat la usa laterala dreapta a microbuzului, a deschis-o si a incercat sa urce in microbuz, moment in care femeia s-a asezat in fata usii si a incercat din nou sa blocheze accesul, impingandu-l pe politist", a mai spus Gina Pop.

Intre Vasile Buta si politisti a izbucnit o altercatie cu injurii si lovituri, victima fiind seful Politiei Rutiere din Turda Alexandru Bal. In cele din urma cele doua persoane au fost duse la sectie.

Vasile Buta si Monica Alina Buta au fost amendati, iar primului i-a fost suspendat dreptul de a la folosi autovehiculul si i-au fost intocmite actele pentru inceperii urmaririi penale, pentru savarsirea infractiunii de ultraj.

Comentarii Facebook