Șoferul Ștefan Tudor Cârjă nu conducea drogat, când a produs accidentul mortal / UPDATE


Poliția Cluj susține că probele de sânge analizate la Institutul de Medicină Legală infirmă probele inițiale, iar șoferul Ștefan Tudor Cârjă nu consumase substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan și de a produce accidentul din noaptea de duminică spre luni. Accidentul s-a soldat cu decesul prietenei acestuia.

Poliția a anunțat în 21 ianuarie o stare de fapt, dar acum totul s-a schimbat. Presa clujeană a citat acest comunicat oficial, din 21 ianuarie, fără a avea posibilitatea legală să verifice actele medicale de la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj, unde au fost făcute analizele care au stabilit presupusul consum de substanțe interzise. 

Din 21 ianuarie și până în 23 ianuarie, lucrurile s-au schimbat radical, iar Poliția Cluj s-a grăbit să anunțe că informațiile furnizate public au fost FALSE. Nu se știe încă cine a greșit. Cert este că Biroul de Presă al Poliției Cluj furnizează informații oficiale, primite din teren, de la medici și de la polițiștii care fac cercetările.

Urmare accidentului din 21 ianuarie 2019, produs pe DN1 E60, în afara localității Florești, a fost înregistrat un dosar penal, cercetările fiind efectuate in rem cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane, rănirea gravă a conducătorului auto, existând indicii cu privire la existența substanțelor psihoactive în organismul acestuia din urmă.

În urma primirii Buletinului de Analiză Toxicologică de la Institutul de Medicină Legală, vă comunicăm faptul că rezultatul este negativ în ceea ce privește existența substanțelor psihoactive sau a alcoolului în organismul șoferului implicat în accident, deși testele inițiale, preliminare, de la unitatea de primiri urgențe, au indicat prezența unei substanțe psihoactive.

Cercetările vor fi continuate de către polițiști sub supravegherea unității de parchet competente,  având în vedere și rezultatul analizelor toxicologice”, precizează Poliția Cluj.

Citiți mai jos buletinul de presă OFICIAL al Poliției Cluj, în care se anunța că, pe baza probelor de sânge făcute la UPU Cluj, după producerea accidentului, șoferul a fost găsit sub influența unor substanțe interzise. 

Comunicat de presă din data de 21.01.2019:

La data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 03:00, pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, s-a produs un accident de circulație soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a alteia.

Conform primelor informații, un tânăr, de 19 ani, din Florești, în timp ce conducea autovehiculul pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu. Astfel, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale.

În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit grav, iar o tânără, de 20 de ani, din Suceava, pasageră în autovehicul, a decedat.

În urma testărilor preliminare efectuate la unitatea medicală, se pare că tânărul ar fi consumat substanțe psihoactive. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști pentru stabilirea împrejurărilor exacte în care s-a produs accidentul și luarea măsurilor legale”.

O anchetă internă în cadrul Poliției Cluj trebuie să facă lumină în acest caz grav, în privința informațiilor furnizate. Ulterior, ancheta procurorilor va stabili exact ce s-a întâmplat și vina șoferului care a produs accidentul. 

Analizele de la UPU Cluj au ieșit POZITIVE la șoferul Cârjă, dar la IML Cluj nu. ANCHETĂ!

Comentarii Facebook