Joi 5 August

Analizele de la UPU Cluj au ieșit POZITIVE la șoferul Cârjă, dar la IML Cluj nu. ANCHETĂ!


La UPU Cluj se va face o anchetă internă, după probele contradictorii apărute în cazul accidentului produs de Ștefan Tudor Cârjă și soldat cu decesul unei tinere de 20 de ani, prietena acestuia. Probele de singe și urină prelevate au indicat prezența unor urme de cannabis. 

Directorul Spitalului Județean Cluj, de care aparține UPU Cluj, Petru Șușcă, a declarat că va declanșa o anchetă internă pentru a afla cum este posibil ca un aparat de la UPU Cluj, a indicat în urina șoferului, urme de cannabis, iar a doua zi, la Institutul de Medicină Legală din Cluj, probele de sânge să iasă negativă și să nu evidențieze nicio urmă de substanță psihoactivă. ”Noi avem echipamente foarte performante, care au full services, la zi. Îi vom întreba și pe cei care ne-au livrat aceste echipamente cum este posobil acest lucru, după cum vom sta de vorbă și cu personalul medical care a fost de gardă în noaptea respectiv. Este posibil să fie o eroare de aparat, dar personal nu cred acest lucru. Este foarte intersantă speța”, a spus Petru Șușcă.

În noaptea de duminică spre luni, Ștefan Tudor Cârjă a condus un autoturism Mercedes, aparținând prietenei lui, pe direcția Gilău - Cluj, și a lovit un stâlp de oțel. În urma impactului, Gabi Rîpan a murit pe loc, iar șoferul a fost rănit foarte grav. Puntea față a mașinii a fost găsite la zece metri de locul impactului. Șoferul a avut noroc și a fost aruncat din autoturism. Oasele de la un picior i-au ieșit prin piele, dar medicii au reușit să îi salveze membrul inferior, după o lungă operație.

La UPU Cluj, șoferului i-au fost prelevate probe de sânge și urină și s-a stabilit că avea urme de THC (cannabis -n.red.).

Ulterior, IML Cluj, a dat un alt buletin de analize în care nu se mai regăsesc urmele de THC în sângele lui Cârjă. ”La UPU se fac teste rapide și trebuiesc confirmate prin acte medico-legale. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Se aduce trusa specială, care conțin procese verbale de recoltare. Probele neconsumate se păstrează șase luni și se pot cere repetarea probelor în alte centre. Laboratorul are aparat gaz cromatograf cu care se fac analize pentru depistarea alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Toate analizele rămân și fiind probe judiciare pot fi puse la dispoziție organelor competente”, a declarat medicul șef legist Costel Siserman, de la IML CLuj.

Unele surse judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj susțin că în trecut au mai existat astfel de ”neconcordanțe”. ”Explicația noastră este aceea că la IML Cluj există reactivi de slabă calitate și din acest motiv nu se evidențiază urmele de substanțe psiho active”, a spus un anchetator, conform Evz.ro.

Urmele de cannabis rămân în urină și 30 de zile.

Citiți AICI comunicatele Poliției Cluj, din 21 și 23 decembrie. 

Comentarii Facebook